RUKOMET

RUKOMETNA MLADEŽ: Čak 144 kluba prijavilo se za natjecanje uzrasta lige U-12

Iz Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) poručuju da će ove godine u natjecanju biti pet liga u kategoriji do 12 godina (U-12), četiri lige u kategoriji do 14 godina (U-14) i tri lige u kategoriji do 16 godina (U-16). Bez završnice odigrati će se čak 853 utakmice.

Za mlađe uzraste lige U-12 dosad su se ukupno prijavila 144 kluba. To je 10 posto više nego prošle sezone.

– Dobre su to vijesti kada znamo da su brojke djevojčica koje počinju igrati rukomet i onih koje ga napuštaju posljednjih godina bile u ozbiljnom padu – kaže predsjednik karlovačke rukometne škole Miloš Đanković i dodaje:

– Početak natjecanja mlađih uzrasta za žene planiran je za studeni kako bi se klubovima ostavilo dovoljno vremena za pripreme i izbjegle moguće ozljede. U kalendaru će također biti ugrađeni i rezervni termini u slučaju da su dvorane, uglavnom se radi o školskim dvoranama, budu zauzete, ili zbog epidemioloških preporuka HZJZ-a.

S obzirom na situaciju s korona virusom, puno se toga moralo ove godine izmijeniti i prilagoditi epidemiološkim mjerama. To se posebno odnosi na sport, tako i na rukomet. Zasada sve ide prema planu: položeni su testovi digitalizacije sustava, online vođenje liga, live streama koji je izazvao silno zanimanje prijatelja rukometa …

U ČETVRTAK: RKŠR Karlovac – Lokomotiva II
Seniorke RKŠR Karlovac zaostalu utakmicu 1. kola 2. Hrvatske rukometne lige zapadne skupine s drugom ekipom zagrebačke Lokomotive igraju u četvrtak, 8. listopada 2020. u ŠSD na Rakovcu. Početak je u 17,30 sati. Dolazak gledateljima je dozvoljen.

– Svi su dobrodošli! Dođimo u dvoranu i podržimo naše curke u osvajanju prvih prvenstvenih bodova, ali se isto tako moramo se pridržavati propisa Stožera civilne zaštite – poručuje Dina Bubaš, glasnogovornica Kluba.

Nakon utakmice 2. kola 2. HRL Zapad na domaćem terenu protiv Zameta koji su karlovačke rukometašice izgubile ovoga puta se nadaju boljoj igri i više sportske sreće.