RUKOMET

Rukometašice Škole rukometa Karlovac sezonu okončale glatkom i uvjerljivom pobjedom

Domaći dvoboj odigran na parketu dvorane na Rakovcu, posljednjeg kola 2. Hrvatske rukometne lige Zapad, s pretposljednjom ekipom RK Arene iz Pule, domaće igračice završile su glatkom i sigurnom pobjedom od 28:21 (17:10) .

Ovime je okončana ovogodišnja, zbog pandemije koronavirusa turbulentna sezonu, u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi zapadne skupine koju su Igračice trenera Dražena Keče završile u zlatnoj sredini prvenstvene ljestvice. Možemo zaključiti kako su igračice RKŠR Karlovac relativno uspješno odigrale sezonu i što je itekako važno – stekle potrebno iskustvo za nadolazeću sezonu u kojoj možemo očekivati bolji plasman. Karlovačka publika to od njih očekuje kao što željno očekuje i povratak na tribine.

A sad nešto više o utakmicu posljednjeg kola u koju su, kao što smo već napisali, Karlovčanke okončale u svoju korist. Igrački skromna pulska ekipa pružila je solidan otpor ali nedovoljan snažan za nešto više od časnog poraza na oproštaju od ovogodišnje sezone. Već od prve minute Karlovčanke su pokazale tko su „gazdarice“ na svom parketu pa je prvo poluvrijeme završilo sa 7 golova razlike, 17:10. Nastavak je donio u početku nešto slabiju igru igračica RK Škola rukometa Karlovac što na momente koriste rukometašice Arene pa se rezultat kreće uglavnom između 4 i 6 golova prednosti za Karlovčanke. Ipak na kraju ostaje ista gol razlika kao na kraju prvog dijela – 7 za Karlovčanke, 28:21.

Lucija Stepić bila je nesavladiva za obranu Puljanki, ujedno i najefikasnija u redovima domaćih igračica. Efikasnošću je u stopi pratila Petra Medved koja se pred kraj prvenstva razigrala. Najbolja karlovačka rukometašica Kristina Vuković je igrala nešto rezerviranije nego inače, vjerojatno čekajući da već jednom konačno završi ovo (ne)regularno prvenstvo. Patricija Keča je na golu bila standardno dobra kao i sve ostale suigračice koje su dale doprinos pobjedi svoje ekipe. Nažalost Josipa Lapić je promašila sedmerac pa i dalje drži neslavni rekord u nepostizanju gola na prvenstvenoj utakmici.

Za RK Škola rukometa Karlovac nastupile su: Ištvanić, Stepić 8 (1), Peretić 3, Španić 2, Vuković 5 (2), Kučinić 2, Devčić, Krznarić, Lapić, Skočibušić 1, Krizmanić , Medved 7, Rajčić, Keča, Benić. Trener Dražen Keča.

Foto: R. Fajt/Kaportal