RUKOMET

Rukometašice Karlovca s dvije seniorske ekipe krenule pripremati se za Drugu i Treću hrvatsku ligu

Trener Dražen Keča i igračice Rukometnog kluba Škola rukometa Karlovac imali su u ponedjeljak, 17. kolovoza, prozivku i prvi trening – početak priprema za natjecanje u zapadnoj skupini 2. Hrvatske rukometne lige.

– Kompletne pripreme imati ćemo u Karlovcu. Početi ćemo s podizanjem fizičke spreme, a u drugom dijelu u planu je tehničko-taktička priprema. Planiramo u završnici odigrati i i nekoliko prijateljskih-trening utakmica, ako nam to budu omogućili uvjeti – rekao je trener Dražen Keča na konferenciji za novinare.

Na pitanje kakvom se plasmanu nadaju u novoj sezoni Keča je rekao:
– Nadam se, s obzirom na dosadašnje iskustvo, četvrtom ili petom mjestu.

Boje karlovačkih rukometašica u ovoj će sezoni braniti 20 igračica:
Golmani; Patricija Keča , Iva Pavletić i Petra Britvec, Krila; Petra Bačić, Nensi Peretić, Ema Čović, Petra Medved i Josipa Lapić, Bekovi; Kristina Vuković, Ena Španić, Ivana Kučinić, Doris Devčić, Martina Krizmanić, Iva Jurišić i Sara Novković. Kružni napadači; Lucija Stepić, Lora Korač, Doroteja Kružić, Matea Šmuc i Antonia Dolinar
Stožer ostaje isti: Dražen Keča (trener), Tomislav Lang (tehniko), Ksenija Stepić (logistika).

Novost u novoj sezoni bit će nastup dvije ženske seniorske ekipe. Uz prvu ekipu oformljena je i druga seniorska ekipa koja će igrati 3. Hrvatsku ligu Zapad. Obje ekipe trenirati će Dražen Keča.
– Našoj drugoj ekipi biti će pridružene igračice iz mlađih kategorija i to vratarka Leonarda Perković, lijevi vanjski Hana Skočibušić, srednji vanjski Lucija Krznarić, srednji vanjski Marija Ištvanić i kružna napadačica Helena Devčić. Formirali smo drugu ekipu kako bi mlađim igračicama omogućili igranje a samim time i stjecanje iskustva. Nadamo se da će kroz tu Treću ligu dobiti sigurnost za Drugu ligu – naglasio je Keča.

Uz dvije ženske seniorske ekipe, natjecat će se i mlađe selekcije djevojčica i dječaka RK Škola rukometa Karlovac:
Ivica Ljubić vodit će selekciju djevojčica 2008. i 2009. godišta
Dina Bubaš djevojčice 2010. i 2011. godišta
Dina Ajvazi djevojčice 2012. i 2013. godišta
Kristina Vuković dječake 2007. i 2008. godišta
Zlatko Grčić dječake 2009. i 2010. godišta
Goran Ivković dječake 2011. i 2012. godište
Danijel Grbačić selekciju dječaka 2013. godišta.

NAJMLAĐE POJAČANJE

Prvi međunarodni ugovor

Karlovačka rukometna škola dobila je jučer svoga najmlađeg člana. To je Nick Karić (rođen 16. kolovoza 2020.), sin bivšeg karlovačkog golmana i kapetana HRK Karlovac Denisa Karića i Sunčice Karić.

RK Škola rukometa Karlovac je brže-bolje s Nickovim ocem Denisom (zastupnikom maloljetnika) potpisala prvi međunarodni (hrvatska-bih-njemačka) ugovor o sportskom usavršavanju.

Nikad se ne zna ali Đanković i djed Đevad Karić (nenametljivi predsjednik rukometne škole) očito znaju. Naime, danas-sutra kad mali Nick pođe očevim stopama i postane vrstan vratar HRK Karlovca te završi u nekom njemačkom rukometnom klubu, nešto bi i RKŠR Karlovac morala zaraditi.