RUKOMET

Rukometašice izgubile od lidera: Poraz koji treba što prije zaboraviti

Prvoplasirane rukometašice labinskog Rudara s lakoćom su „iskopale“ prvenstvene bodove u Karlovcu gdje im je vrlo „darežljiva“ bila ekipa RK Škole rukometa Karlovac koja je nakon 6. prvenstvenih 2. Hrvatske rukometne lige zapadne skupine i dalje ostala na samo dva boda osvojena u prošlom kolu. Utakmica je završena 9 razlike za gostujuću ekipu 18:29 (8:12).

Za RKŠR Karlovac nastupile su: Bačić 4, Stepić 2, Peretić, Španić 1, Vuković 8, Korač, Pavletić, Kučinić 1, Devčić, Skočibušić, Krizmanć, Medved 2, Keča Benić.

Naš je posao širiti istinu pa onda treba kazati da karlovačka ekipa nije imala puno šansi protiv objektivno kvalitetnije ekipe Rudara iz Labina koja je u top formi i sigurno vodi na ljestvici 2. HRL Zapad.

Karlovčanke su prvi gol postigle tek u 10. minuti (1:5) i to preko Petre Bačić. Tek u 17. minuti ponovno Bačić postiže svoj drugi pogodak i drugi gol za svoju ekipu (2:7). Treći gol za Kečinu ekipu za rezultat 3:9 u 20. minuti prvog poluvremena postiže Kristina Vuković, najbolji strijelac iz domaće ekipe koja kraj utakmicu zaključuje sa 8 postignutih golova i jednim promašenim sedmercem. Nešto malo više izgleda za podnošljiviji poraz bilo je pred kraj prvog dijela kad Karlovčanke smanjuju na 2 razlike (8:10), ali je to bio samo trenutni bljesak. U drugom poluvremenu uglavnom ista predstava. Deset minuta pred kraj „rudarke“ imaju u rukama sigurno vodstvo od 10 golova razlike (13:23) i 3 minute prije zadnjeg sučevog zvižduka 17:27 … itd.

Kod domaćih klasično već najbolja Kristina Vuković, a kod gošći se 9 igračica upisalo u listu strijelaca, gotovo sve osim vratarki.

Treba na kraju konstatirati da ovaj poraz ne bi trebalo tragično shvatiti i što prije zaboraviti jer, kako kažemo na početku teksta, Karlovčanke nisu imale puno šansi protiv trenutno jedne od najboljih ekipa lige. Bodove bi trebalo hvatati protiv ekipa koje su im po kvaliteti približno slične, te se s njima nadmetati za ostanak u ligi. Za vjerovati je da je to i cilj trenera i njegova stručnog stožera.

U sljedećem 7. kolu 2. HRL zapad igračice RKŠR Karlovac igraju sa ŽRK Udarnikom.

Foto: B. Obradović/HRK