RUKOMET

RUKOMETAŠI IZABRALI: Stipe Smojver novi čelnik Hrvatskog rukometnog kluba Karlovac

Pored novoizabranog predsjednika u Upravni odbor izabrani su, za dopredsjednika Ivica Frketić, a članove Vladimir Vuković, Miloš Đanković i Borislav Savić. Najavljeno je i da će još dva člana Uprave kluba kooptirati kasnije. Tajnik-blagajnike je Josip Pavleković. U Nadzorni odbor izabrani su Mladen Strukan, Dražen Keča i Ivica Rukavina.

Stipe Smojver: Prihvatio sam se funkcije jer volim klub i želim pomoći karlovačkom rukometu. Nadam se dobroj suradnji s ostalim članovima Uprave.

U usmenom izvješću Ivice Frketića predsjednika u ostavci, nije bilo nekih novih saznanja osim da je klub u njegovom mandatu ispao iz Paket24 Premijer lige.

TANJA ILI VLADO?

Zasad je neizvjesno hoće li trenerica seniorske momčadi Tanja Rašić i dalje to biti. Nije potvrđeno, ali se nagađa, da bi na trenersku klupu mogao sjesti zasad (ne)zaposleni trener Vlado Šola, odličan bivši vratar hrvatske rukometne reprezentacije i (ne)uspješan rukometni trener. Ako tako zaista i bude jer tako Uprava želi, Šola će onda preuzeti momčad. „Bumo vidli kaj bu se od svega toga zbilo“, kazali bi naši stari.

Saznajemo da je već potpisan ugovor s jednom karlovačkom tvrtkom i ta bi donacija trebala biti dovoljna za financiranje novog trenera. Ne razumijemo zašto tako nije učinjeno i kad je trebalo zadržati Dinka Đankovića kad je odlazio za Poreč? Pomoć klubu obećao je karlovački gradonačelnik. Treba mu vjerovati na riječ!

Pripreme za novu sezone započet će, kažu, iza Velike Gospe. Što se igračkog kadra tiče o tome nije bilo riječi pa je za pretpostaviti da će ostati na istim igračkim snagama. Planovi su, a što drugo, već povratak u Premijer ligu. No toga smo se dosad naslušali. Sve će se saznati i vidjeti na djelu – na parketu.

No, nikako ne bi trebalo obeshrabriti novu Upravu. Treba dati podršku entuzijasti Stipi i njegovom novom vodstvu – s medijske strane. Treneru koji god to bude i stručnom vodstvu, također. Ne daj Bože da im izostane medijska podrška pa da se desi kao jednom isto tako važnom karlovačkom klubu koji nije uspio ostvariti cilj i gdje je glavni trener kritizirao novinare kazavši: „Poremetila su nas pisanja novinara, naglabanja i špekuliranja hoćemo li u ovu ili onu ligu … Vrlo je teško bilo raditi u takvom ambijentu“.

POTREBNO JE JOŠ 500.000 KN

Iz polugodišnjeg financijskog izvješća saznajemo da je klub raspolagao s 882.022,66 kn te da je s 31. srpnjem 2022. polugodište završio s 3.938, 29 kn u plusu. Na prihodovnoj strani u „oči bode“ premalen iznos od članarine, svega 12.820,00 kn. Klub poput HRK Karlovca bi trebao imati puno veći prihod od članarine. Premalu financijsku potporu klubu dale su i gradske tvrtke, svega 85.000,00 kn. Kome to pripisati? Najveći iznos na prihodovnoj strani odnosi se na donacije (238.000,00 kn) i dotacije od KŠZ (425.000,00 kn). Dugovi, neisplaćeni računi i obveze ostaju u iznosu od 163.060,00 kn . Najveći iznos duga odnosi se na posudbu 102.560,00 kn i još 40.000,00 kn obveza neplaćenih računa.

Do kraja ove godine u planu im je prihodovati još 591.938,29 kn od tog se iznosa najviše odnosi na donacije sponzora (500.000,00 kn) i svega 80.000,00 kn od KŠZ te 8.000,00 kn od članarine.

  • Ako to ne uspijemo ostvariti neće biti dobro – kazao je Josip Pavleković, tajnik-blagajnik kluba.

Sve u svemu, zaključiti možemo da na Izvanrednoj sjednici Skupštine HRK Karlovac nismo saznali ništa što i do sada nismo znali pa bi ovo izvješće mogli zaključiti stihovima poznate pjesme: „Trla baba lan …“ .