RUKOMET

RUKOMET: „Senjski uskoci“ pokazali su se kao čvrst protivnik ali ne toliko čvrst da bi uspjeli osvojiti karlovačku utvrdu zvijezdu

Igrači trenerice Tanje Rašić su karlovačkom pobjedom nad igračima Senja od 25:21 (14:13) u odgođenoj utakmici 1. kola južne skupine 1. Hrvatske rukometne lige ostvarili treću uzastopnu pobjedu u ovogodišnjem prvenstvu pa sad trenutno drže drugu poziciju na ljestvici sa 6 bodova, jednim manje od vodećeg Metkovića-Mehanike, ali s dvije utakmice više od Karlovca. U koliko ne bude problema s koronom (to se ne može znati jer se situacija mijenja iz tjedna u tjedan) Karlovac 7. studenoga odlazi u Metković Mehaniki gdje bi se trebao odigrati derbi 6. kola 1. HRL Jug.

Istina je da su karlovački rukometaši neočekivano teško došli do bodova. Senjani su u prvih 10 minuta utakmice imali vodstvo (6:4). Nakon toga su karlovački rukometaši serijom od 5:0 preokrenuli na 9:6, ali gosti ubrzo poravnavaju (9:9). Na odmor se ipak odlazi s minimalnom prednošću domaćih. U posljednjih 7–8 minuta utakmice Karlovčani vode s 3 razlike (21:18 i 22:19) da bi braća Smojver u finalu „zakucali“ za 4 i 5 golova razlike (23:19, 24:19) nakon čega je pobjednik ovog susreta bio odlučen. „Senjski uskoci“ su se tako pokazali kao čvrst protivnik ali ne toliko čvrst da bi uspjeli osvojiti karlovačku utvrdu zvijezdu. Najefikasnije domaći igrač bio je opet Ivan Bačić. Konačno se istakao na golu i jedan od vratara, Mateo Radočaj. Prvu dobru partiju u dresu Karlovca otkako je tu pružio je Filip Begić.

Za HRK Karlovac su igrali: Radočaj (12+0), Horvat, Domagoj Smojver 4, Capan 3, Begić 6, Janjanin, Bosiljevac, Frketić, Bačić 8 (1), Hrvojević, Mrljak, Crnković, Magdić, Čavlović, Dominik Smojver 4 (1), Glumac (8+0). Trenerica: Tatjana Rašić.

Foto: G. Tomičić/RM