RUKOMET

RUKOMET IZABRAO: Duvnjak, Pijević, Červar, Gubica-Milošević, posebna nagrada Šoštariću

U poluvremenu utakmice Hrvatska – Španjolska u porečkoj dvorani Žatika održana je dodjela nagrada laureatima u 27. izboru najboljih rukometaša godine Sportskih novosti i u organizaciji Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

– Što se tiče rukometa, 2020. je za razliku od svih katastrofa i nevolja koju se su nas snašle, bila fantastična. Otvorili smo godinu srebrom na europskom prvenstvu, a Domagoj Duvnjak je bio proglašen za najboljeg igrača prvenstva. Na Mediteranskim igrama su naši klinci osvojili medalju, zatim smo imali fantastičan uspjeh rukometašica na EP-u u Danskoj. Po prvi put u povijesti osvojena je i muška i ženska reprezentativna medalja u istoj godini – istaknuo je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

U izboru za najboljeg rukometaša godine peti put je slavio Domagoj Duvnjak sakupivši 99 glasova ispred Igora Karačića sa 58 i Marina Šego sa 20 glasova.
– Bila je to jedna lijepa godina za hrvatski rukomet, cure i mi smo ostvarili fenomenalan uspjeh – kazao je Duvnjak.

Kod djevojka pobijedila je Tea Pijević (76) u tijesnoj utrci ispred Ćamile Mičijević (69), dok je treća bila Ana Debelić sa 42 glasa.
– Nisam neki fan individualnih nagrada, ali jako sam ponosna na ovu. San svakog sportaša je biti najbolji u svom sportu u svojoj državi. Ništa to ne bi bilo moguće bez mojih suigračica, kraljica šoka i stožera – kazala je putem video linka Tea Pijević.

Najbolji trener godine je izbornik muške reprezentacije Lino Červar koji je po 11. put primio ovo priznanje.
– Bila je to rukometna godine, ali svih ovih rezultata ne bi bilo da nemamo odlične igrače i igračice. Ponosan sam na naš sport – poručio je Lino.

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić dobio je posebno priznanje za fantastičan uspjeh na EP-u u Danskoj i osvojenoj bronci.
– Bez cura to bi bio samo san. Vjerovali smo u sebe i to je bio ključ. Sada moramo pokušati biti konstanta kao i dečki, a ne samo jedan bljesak – poručio je Šoštarić.

Kod sudaca nije bilo dvojbi, pa su Matija Gubica i Boris Milošević po 12. put slavili u ovoj konkurenciji.

Izvor: Večernji list