RUKOMET

PRŽIN MEMORIJAL: Očekuje se jak turnir, organizator uspio dovesti tri premijerligaša i vodećeg prvoligaša

Gažani i Dubovčaki organiziraju u subotu, 22. siječnja u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu 29. Memorijalni turnir ‘Nebojša Parežanin-Pržo’ u spomen na lijevo krilo Rukometnog kluba Gaza i hrvatskog branitelja Nebojšu Parežanina koji je poginuo na Turnju 15. siječnja 1992. godine na dan međunarodnog priznanja Hrvatske od snajperskog metka neprijatelja u trenutku kad je izašao iz skloništa da bi proslavio priznanje Hrvatske.

Prošle godine turnir nije održan zbog pandemije, a na ovogodišnjem turniru nastupit će: HRK Karlovac (premijerligaš), RK Ribola Kaštela (prvoligaš-trenutno vodeći), GRK Varaždin 1930 (premijerligaš) i RK Sesvete (premijerligaš) iz Zagreba.

U prvim susretima od 9:00 sati sastaju se Karlovac – Ribola Kaštela, a od 10:40 igraju Varaždin 1930 – Sesvete. Utakmica poraženih momčadi za treće mjesto na turniru na rasporedu je u 12:50, a finale se igra u 12:50 sati. Proglašenje najboljih i dodjela nagrada uslijedit od 15:30 sati.

Karlovčanima će turnir poslužiti ujedno i kao test forme za nastavak natjecanja. Proljetni dio natjecanja u Paket24 Premijer ligi (Liga A) nastavlja se 14. kolom 12. veljače 2022. kad HRK Karlovac na domaćem parketu dočekuje momčad Gorice iz Velike Gorice. Nakon prvog dijela prvenstva HRK Karlovac je na šesto mjestu sa 10 bodova dok je RK Gorica drugoplasirana sa 15 bodova.