RUKOMET

Prvenstvo rukometašima Karlovca i rukometašicama RK Škola rukometa Karlovac počinje 26/27. rujna

Dugoočekivana sjednica Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) te je tom prigodom rečeno kako je korona kriza iz temelja uzdrmala cijeli svijet pa tako i sport, a osobito rukomet. Nakon gotovo šest mjeseci bez natjecanja, nova sezona je pred vratima.

Iz podugačkog dnevnog reda izdvajamo najvažnije odluke koje se odnose i na karlovačke rukometne klubove.

Igračice RK Škola rukometa Karlovac krenut će u natjecanje u 2. Hrvatskoj ligi Zapad 26/27. rujna. Rukometaši Karlovca s natjecanjem u 1. Hrvatskoj ligi Jug startaju istog datuma. Istog vikenda počet će i prvenstvo u 1. Hrvatskoj ligi i 2. Hrvatskoj ligi Sjever za žene. Rukometaši Dubovca-Gaze, Ogulina i druge ekipe Karlovca na parkete u 2. Hrvatskoj ligi Zapad istrčati će 03/04. listopada.

Također, prijelazni rok za sezonu 2020/2021. trajat će do 28. veljače, usvojen je kalendar natjecanja te su konačno određeni datumi početaka domaćih liga.
U priopćenju HRS-a stoji i to kako je za vrijeme stanke pripremio brojne novosti koje će ugraditi u novu sezonu – od digitalizacije cijelog Saveza i sustava, sređivanja baze podataka kompletne rukometne obitelji, do promjena u sastavu liga i sustavima natjecanja kod mlađih dobnih uzrasta.
Povjerenik/voditelj natjecanja za natjecateljsku sezonu 2020./21. Za Paket 24 Premijer ligu, Prvu hrvatsku žensku ligu, Prve lige (M) te sve Druge lige je Ante Ančić. koji će, ujedno, obnašati i dužnost povjerenika za delegiranje sudaca.
Povjerenstvo za delegiranje sudaca u natjecateljskoj sezoni 2020./21. čine: Josip Posavec, Ante Ančić i Tomislav Lukić.
Utvrđena je lista sudaca i nadzornika suđenja u natjecateljskoj sezoni 2020./21.
Komisiju za provedbu epidemioloških mjera čine: dr. Tamara Poljičan, dr. Dario Rahelić, dipl. sant.ing. Robert Kober, mag. med. Cecilija Rotim, dr.sc. Damir Trut i mag. Romeo Vrečko.
Upravni odbor prihvatio je prijedlog organizacije Svjetskog prvenstva za kadetkinje koje će se održati od 07. – 20. prosinca ove godine u Poreču, odnosno prijedlog organizacije Europskog juniorskog prvenstva koje će se održati od 07. – 17. siječnja 2021. godine, također u Poreču.