MINI RUKOMET RUKOMET

Program “Vrtko” donosi rukomet u karlovačke vrtiće

Početak provedbe bit će u siječnju 2024. godine, a trajanje 12 mjeseci. U programu će sudjelovati više od stotinu mališana iz vrtića Gaza i vrtića Rakovac. Za provedbu bit će zaduženi vrtićki kineziolozi prema programu verificiranom od strane Agencije za odgoj i obrazovanje.

Rukometni klub Dubovac u suradnji s Gradom Karlovcem, Dječjim vrtićem Karlovac i Dječjim vrtićem Četiri rijeke, najavljuje uvođenje ovog inovativnog sportskog programa.

Rukomet u vrtićima “Vrtko” zajednički je projekt Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) kojemu je cilj poboljšati fizičku aktivnost djece te približiti rukometnu igru djeci vrtićke dobi.

Nakon izvedenog kontrolnog nadzora od strane EHF-a i HRS-a, RK Dubovac izabran je uz još osam klubova iz Hrvatske kao jedan od centara realizacije projekta.

LINK Hrvatskog rukometnog saveza: https://hrs.hr/2023/10/30/vrtko-odabrani-gradovi-i-klubovi-koji-ce-sudjelovati-u-projektu-vrtko-u-2024-godini/https://hrs.hr/2023/10/30/vrtko-odabrani-gradovi-i-klubovi-koji-ce-sudjelovati-u-projektu-vrtko-u-2024-godini/