RUKOMET

PROBLEM ZA PPD ZAGREB: Nexe doveo igrača Barcelone koji je u jednoj utakmici zabio 16 golova

Rukometni klub Nexe pohvalio se na društvenim mrežama s novim pojačanjem. U redove Našičana iz Barcelone je stigao mladi reprezentativac Srbije, 16-godišnji srednji vanjski Ognjen Cenić. Mladi rukometaš je s NEXE-om potpisao četverogodišnji ugovor.

Cenić slovi kao veliki rukometni talent. U Barcelonu je stigao sa samo 15 godina iz Partizana, a srpski mediji o njemu su počeli naveliko pisati kad je za kadetsku reprezentaciju zabio 16 golova protiv Mađarske.

“Najveći biser Europe”, stajalo je tada u naslovu Monda, koji je Cenića proglasio najvećim europskim talentom.

Inače, Ognjenov dvije godine stariji brat Aleksandar prije nekoliko dana je promijenio rukometno državljanstvo i ubuduće će umjesto za Srbiju igrati za Španjolsku.

Izvor: RK Nexe


IZVUČENI PAROVI U SVIM RUKOMETNIM LIGAMA: HRK Karlovcu teška grupa i nimalo lagan raspored. Rukometašice prvenstvo otvaraju u Opatiji. Novi prvoligaš Dubovac starta s dvije domaće utakmice, Ogulinci kod kuće, a Karlovac II u Bujama

Inače, u HRS-u izvučeni su parovi za novu sezonu u svim ligama. HRK Karlovac će u Paket24 Premijer ligi igrat u skupini A s PPD-om, Sesvetama, Goricom, Trogirom, Osijekom, Varaždinom 1930 i Moslavinom. U prvom kolu gostovat će kod Sesveta, a u prvoj domaćoj utakmici ugostit će Goricu.

Novi član 1. HRL Jug, RK Dubovac prvenstvo će otvoriti s dvije domaće utakmice, protiv riječkog Zameta i pulske Arene. Prvo gostovanje imati će u 3. kolu u Dugom Ratu s RK Hrvatskim dragovoljcem.

Rukometašice RK Š.R. Karlovac u novoj će sezoni 2. HRL Zapad u 1. kolu gostovati će u Opatiji kod Liburnije-Opatije, drugom u Crikvenici kod Murvice, a u trećem će dočekati zagrebačku Trešnjevku.

Na startu prvenstva 2. HRL Zapad RK Ogulin dočekuju Rudar Adriju Oil iz Labina, a druga momčad HRL Karlovca gostuje u Bujama gdje igraju s RK Buje ’53. U 2. kolu RK Ogulin odlazi u Senj, a HRK Karlovac II u Kaštelir kod RK 28. april.

Izvor: HRS