RUKOMET

PRIJELAZI: Dinko Đanković preuzima drugu momčad mađarskog Veszpréma

Nakon pet godina provedenih na klupi seniorske momčadi premijerligaša RK Poreča, a nakon toga godinu dana na klupi HRK Karlovca kao savjetnik za struku, Karlovčanin Dinko Đanković napustio je klub u kojem je započeo svoju igračku karijeru te nastavlja raditi kao trener druge momčadi mađarskog Veszprém, kluba koji igra Nemzeti Bajnokság I, prvi krug mađarskog rukometa.

Đanković će na novoj funkciji zamijeniti Momira Ilića. Kako se radio o mladim igračima karlovački trener s tom kategorijom igrača ima veliko iskustvo a bio je i pomoćnik izborniku hrvatske juniorske reprezentacije (U-21) Davoru Dominikoviću koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2019. godine.


Okupljanje seniorske momčadi HRK Karlovca biti će danas u 18:30 sati a prethodit će joj konferencija za novinare kluba koja će se održati u 18:00 sati u ŠSD.


Ugovor između Dinka Đankovića i Veszprém biti potpisan u ponedjeljak, 2. kolovoza, a kako saznajemo hrvatski trener imati će zasnovan stalni radni odnos s državom Mađarskom. To je svakako znatno povoljnije nego biti savjetnik bez naknade u karlovačkom premijerligašu.

Karlovac, Grad i klub,nije mogao pružiti takove uvjete pa odluku o odlasku u jedan od najboljih europskih rukometnih klubova nije bilo teško donijeti. Za vrijeme jednogodišnje funkcije savjetnika u Karlovcu bio je potpuno usredotočen na momčad svoga matičnog kluba i zasigurno da je svojim igračkim i trenerskim iskustvom pomogao. Stoga je nesumnjivo da će im kao uspješan rukometni stručnjak nedostajati HRK Karlovcu koji se ove godine vratio u Premijer ligu, istina administrativnim putem, ali se vratio.

Veszprém je osnovan 1977. godine i najuspješniji je rukometni klub u Mađarskoj. Državni je prvak bio 26 puta, dok je kup osvojio 27 puta. Tri puta je igrao u finalu EHF lige prvaka, a dva puta je bio pobjednik Kupa pobjednika kupova EHF –a …