RUKOMET

PRIJATELJSKE UTAKMICE: Rukometaši izgubili u Kutini, rukometašice u Karlovcu

Karlovačke rukometašice i rukometaši vrijedno se pripremaju za novu prvenstvenu sezonu u ritmu trening-prijateljska utakmica. Rukometaši su igrali u Kutini s Moslavinom koja je pobijedila rezultatom 28:23, a rukometašice su u ŠSD igrale s ekipom Udarnika koja ih je pobijedila sa 28:26.

Rukometašima natjecanje u Premijer ligi počinje 11/12. rujna gdje u 1. kolu na Korani dočekuju Poreč,a rukometašicama natjecanje u 2. HRL Zapad započinje zadnji vikend u rujnu 25/26. rujna gostujućom utakmicom protiv ekipe Zaprešića. U 2. HRL Zapad igraju još i rukometaši Dubovca i druga momčad HRK Karlovca koji će u novo natjecanje krenuti tek 2/3. listopada. U 1. kolu Dubovčaki dočekuju riječki Trsat, a mlada momčad Karlovca odlazi u Rijeku gdje ih dočekuje druga ekipa Zameta.

MOSLAVINA – KARLOVAC 28:23
Domaći premijerligaš RK Kutina pobijedila je u prijateljskom susretu HRK Karlovac rezultatom 28:23 (16:10).

Za Karlovac su nastupili: Bačić 6, Negran 4, Domagoj Smojver, Capan 1, Mrljak 1, Dominik Smojver 5, Bosiljevac 1, Rukavina 1, Frketić, Hrvojević 2, Horvat, Magdić 2, Šalković, Domjančić, Glumac. Trenerica Tatjana Rašić

Već na početku susreta, u 5. minuti, ozlijedio se Domagoj Smojver, jedan od najboljih karlovačkih rukometaša pa su Karlovčani već od samoga početka bili oslabljeni. Ponajbolji igrač i strijelac u tom susretu kod Karlovca bio je iskusni Ivan Bačić, golmani su sveukupno imali 12 obrana (Glumac 7, a Domjančić 5) što je puno premalo, ali opet bolje nego u nekim prethodnim utakmicama.

Sljedeću pripremnu utakmicu karlovački rukometaši igraju u četvrtak (18:00) u ŠSD na Rakovcu s prvoligaškom ekipom Čakovca.

ŠKOLA RUKOMETA KARLOVAC – UDARNIK 26:28
Rukometašice karlovačke Škole rukometa izgubile su u dvorani kraj Korane od ekipe Udarnika iz Velike Gorice rezultatom 28:26 (13:12).

Za RK Škola rukometa Karlovac su igrale: Keča, Stepić 6, Kusanić 6, Kučinić 3, Čović 2, Devčić 1, Krznarić 3, Razumić, Skočibušić 2, Ištvanić 1, Rajčić 2, Bekić, Blašković, Janjanin, Perković. Trener Dražen Keča.

Bila je to prva prijateljska-trening utakmica Karlovčanki uz ovoj sezoni priprema za prvenstvo. Povratnica u Karlovac i važno pojačanje Kečine ekipe nakon odlaska Kristine Vuković, Marija Kusanić, sa 7 i Lucija Stepić sa 6 postignutih golova bile su najefikasnije u domaćoj ekipi. na golu je Patricija Keča ubilježila 7 obrana.

Igračice trenera Dražena Keče u samoj završnici susreta (50. minuta 24:20 za domaće) bile su vrlo blizu pobjede koja u ovom utakmici ipak nije bila presudna već je presudno bilo to da trener dade priliku svim igračicama. Tako je i bilo, zadnjih 10 minuta zaigrale su mlađe i neiskusnije igračice iz redova domaće ekipe i to je na kraju presudilo pobjednika u ovoj utakmici.

Novu trening utakmicu Karlovčanke igraju u petak (18:30) u dvorani „Mihajla Prezelja Mitile“ u osnovnoj školi na Dubovcu s ekipom Samobora.