RUKOMET

PREMIJERKA: Prijatelji presudili rezultat! Karlovčani pobjedu već imali u rukama, a prokockali je u posljednjim sekundama

Karlovac je u prvoj domaćoj utakmici (2. kolu skupine A) nakon povratak u Paket24 Premijer ligu s Goricom podijelio bodove odigravši 28:28. Igrač utakmice bio je Leon Hrvojević iz domaćeg sastava koji je postigao s 11 pogodaka, Capan i Mrljak su dali po 4, Domagoj Smojver i Rukavina po 3, Dominik Smojver 2, a Šalković 1 gol. Kajba je imao 13 obrana.


KARLOVAC 28 (15)
GORICA 28 (14)
KARLOVAC – ŠSD gledatelja 300. SUCI: davor i Zoran Lončar (oba Varaždin). DELEGAT: Vukušić (Zagreb).
KARLOVAC: Kajba (13+1), Grčić, Benić, Capan 4, Janjanin, Crnković, Domagoj Smojver 2, Rukavina 3, Loparac, Šalković 1, Hrvojević 11, Mrljak 4, Kojčin, Čulo, Domjančić, Domink Smojver 3. TRENERICA: Tatjana Rašić.
GORICA: Turčić (0+1), Ceković 9, Turkalj 1, Dujić 2, Jurić 1, Čakarić 4, Solariček , Sorić (6+1), Cvitaš, Laljek 8, Jozepović, Malin, Barišić, Starčević 3, Antonić, Cikatić. TRENER: Ivan Dragić.
IGRAČ UTAKMICE: Leon Hrvojević (Karlovac). SEDMERCI: Karlovac 1/4, Gorica 6/7. ISKLJUČENJA: Karlovac 6 minuta (Smojver 2+2, Rukavina 2), Gorica 8 minuta (Čakarić, Barišić, Starčević, Cikatić).


U dramatičnoj završnici, u zadnjih 15 sekundi, kod vodstvo domaćih 28:27, Ivan Rukavina je izgubio loptu a Juro Čakarić je iz kontre postigao gol za Goricu i konačan rezultat 28:28. Da situacija bude još tragičnija po karlovačku momčad, Rukavina i bivši karlovački rukometaš Čakarić, prijatelji su i bivši suigrači iz mlade reprezentacije, presudili su rezultat ove utakmice.

Prigovora je bilo na suđenje, s obje strane i sigurno je da varaždinski sudački par nije bio na razini premijerligaških sudaca. Međutim, zašto se žaliti kad su domaći prokockali pobjedu u zadnjim sekundama. Osim toga promašili su tri sedmerca i to u trenutku kad se rezultat lomio. Objektivno, podjela bodova je najpravedniji rezultat tog susreta.

Inače, utakmica je bila zanimljiva i neizvjesna a Karlovac ima razloga više žaliti jer su mogli osvojiti oba boda protiv favorizirane Gorice, koja to baš i nije pokazala na parketu.

U sljedećem kolu rukometaše Karlovca očekuje gostovanje u Trogiru, a potom u Karlovac dolazi Osijek.

Foto: Silvijo Selman