RUKOMET

POTVRDILI IZ HRS-a: Koronavirus u HR reprezentaciji!

Koronavirus uvukao se u hrvatsku rukometnu reprezentaciju i to neposredno uoči početka Europskog prvenstva. Kako su javili iz HRS-a, pozitivni na posljednjem testiranju bili su Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić, naša dva najbolja igrača.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:
“Premda se pripreme hrvatske muške seniorske reprezentacije za Croatia Cup i Europsko prvenstvo odvijaju uz najstrože epidemiološke mjere, koronavirus se nažalost, poput mnogih drugih reprezentacija i klubova, probio i do naših redova. Jutrošnji PCR testovi koji su dio obveze prema Europskoj rukometnoj federaciji prije dolaska na natjecanje, otkrili su da su dvojica hrvatskih rukometaša pozitivni. Oni su Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić. Oni se za sada osjećaju dobro i imaju blaže simptome”, otkrili su iz HRS-a.

Prema propisanom protokolu Duvnjak i Cindrić stavljeni su u izolaciju. Svi ostali igrači i članovi stručnog stožera negativni su i nastavljaju s redovitim treninzima.

Za svaki slučaj, sutra ujutro, dakle 5. siječnja, svi će ponovno imati PCR testiranje“, dodali su iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Europsko prvenstvo u rukometu ove se godine održava u Mađarskoj i Slovačkoj. Utakmice će se igrati u Budimpešti, Debrecenu, Segedinu, Bratislavi i Košicama. Natjecanje starta 13., a završava u nedjelju, 30. siječnja.

Izvor: HINA Foto: Ante Čizmić/CROPIX