RUKOMET

Porazom u Rovinju rukometaši „žrtvovali“ kup kako bi se mogli posvetiti prvenstvu

Rukometaši Karlovca oprostili su se od daljnjeg natjecanja za Kup Hrvatske porazom srijedu u Rovinju u 3. kolu Kupa regije Zapad od istoimene domaće treće ligaške momčadi rezultatom 25:24 (12:12).

Domagoj Smojver i Luka Baršić postigli su s po 8 pogodaka, Begić i Frketić su dali po 2, a Horvat, Bosiljevac, Makarun i Rukavina po 1 gol.

Za HRK Karlovac koji su u Rovinj otputovali bez nekoliko ključnih prvotimaca igrali su: Radočaj (9+0), Horvat 1, Domagoj Smojver 8, Begić 2, Janjanin, Bosiljevac 1, Frketić 2, Makarun 1, Baršić 8, Mrljak, Magdić, Rukavina 1, Domjančić i Glumac.

Momčad trenerice Tanje Rašić sada se komotno može posvetiti prvenstvu 1. HRL južne skupine gdje se s najvećim konkurentom RK Trogir nadmeće za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu.

Upravo će taj susret 14. kola 1. HRL Jug biti presudan u subotu, 6. ožujka 2021. (19 sati), u Trogiru gdje Karlovčani igraju derbi kola, možda i prvenstva.

Bez obzira na činjenicu što Karlovac neće nastupiti u najjačem sastavu karlovački rukometaši vrlo dobro znaju značaj te utakmice tako da maksimalno motivirano putuju za Trogir jer, nitko nije nepobjediv ako Tanjina momčad odigra kako zna! Konačno, tu je sad i povratnik Ivan Rukavina koja zna razigrati svoju momčad, ali i biti efikasan.

Trogirani vode na ljestvici s 2 boda više, ali i dvije utakmice više. Pobjeda Karlovca značila bi ogromnu prednost jer bi ostali na samo jednom porazu, dok bi ih Trogir imao tri. Pričekajmo subotu, biti ćemo pametniji.

Foto: Facebook RK Trogir