RUKOMET

PAKET24 PREMIJER LIGA (skupina A): Umažani zaustavili pobjednički niz Karlovčana

Još jedna tešku utakmicu imali su karlovački rukometaši. Znalo se da će u Umagu teško biti nastaviti pobjednički niz ali se nije otputovalo bez nade u dobar rezultat. Umažani su zabilježili pobjedu od 36:34 (19:13), a Karlovčani prekinuli pobjednički niz.

Za HRK Karlovac su igrali: Radočaj (6+0), Grčić, Capan 2, Domagoj Smojver 3, Janjanin, Crnković 1, Bosiljevac, Frketić, Makarun, Bačić 8 (1), Mrljak 1, Magdić 8, Rukavina 1, Domjančić (5+0), Negran 1, Dominik Smojver 9 (2). Trenerica Tatjana Rašić.

Pogled na statistiku pokazuje da su imali vodstvo svih 60 minuta. Čak 36 primljenih golova od kojih 19 u prvom poluvreenu ukazuje da je karlovačka momčad igrala dosta ležerno u obrani. Karlovčani su im se vodstvu Umažana najviše približili na dva razlike u zadnjoj minuti utakmice kod rezultata 36:34 što je bio i konačan ishod tog susreta. Zalaganja nije nedostajalo ali je izostala realizacija više igrača, izuzev Bačića, Magdića i Dominika Smojvera koji su bili efikasni i imali solidnu realizaciju. Neshvatljiva je igra ovogodišnjeg pojačanja, Brune Negrana, koji je u ovoj utakmici od 4 udarca na gol postigao samo jedan zgoditak. Za najavljeno pojačanje od njega se više očekuje, a tako njegova slaba realizacija nije samo u toj utakmici.

Unatoč porazu Karlovac je zadržao drugu poziciju na ljestvici sa 6 bodova iz 4 utakmice. Prvi je PPD Zagreb sa 8 bodova, a treća je Dubrava sa 6 bodova koliko imaju i Karlovčani.

U sljedećem 5. kolu u subotu 9. listopada 2021. u dvoranu kraj Korane dolazi dosad jedini hrvatski prvak i pobjednik kupa, nepobjedivi PPD Zagreb. Svakako puno važniji meč za Karlovac biti će u 6. kolu kad im na domaći parket dolazi Dubrava.

Četvrto kolo Paket24 Premijer lige donijelo je očekivanu pobjedu PPD Zagreba protiv Poreča. Bodove su još osvojili Dubrava i Gorica, i to u gostima.