RUKOMET

PAKET24 PREMIJER LIGA (Liga A): U dramatičnoj završnici Karlovac pobijedio Umag, dočekali smo to i da golman domaćih bude igrač utakmice

U potpuno ludoj i neizvjesnoj i dramatičnoj završnici rukometaši Karlovca pobijedili su u 11. kolu Paket24 Premijer lige (Liga A) Umag sa 25:23 (10:10).

Prvih 30 minuta protekao je u gotovo izjednačenoj igri. Karlovac u startu promašuje dva sedmerca do 16. minute je postignuto tek 6 golova. Na odmor se odlazi s egalom (10:10). U nastavka utakmice domaći rukometaši krenuli su puno bolje i već nakon 10-ak minuta došli su na relativno sigurnih 4 razlike (16:12), a u 48. minuti i na nevjerojatnih 7 razlike kad je bilo sigurno da bodovi ostaju u Karlovcu. Međutim čvrsti i uporni Umažani u samo 7 minuta postižu 7 golova, a Karlovčani niti jedan a na semaforu je 22:22. Panika na klupi i na tribinama jer se mislilo da je sigurna pobjeda u džepu a na nevjerojatan način prokockana je u samo 7 minuta. Na sreću domaćina, jedan od braće Smojver postiže gol, golman Prezelj s dvije pravodobne obrane spašava svoja vrata i Karlovac ponovno dolazi u vodstvo sa 2 razlike (23:22), a Hrvojević postiže gol za 24:22. Gostujući igrači ne popuštaju drže se lavovski, postižu gol i rezultat je 24:23, a 15-20 sekundi prija posljednjeg sučevog zvižduka (inače odličnih osječkih sudaca) „Ivek“ Rukavina postiže gol za Karlovac (25:23) i stavlja točki na „i“ za konačnu i zasluženu pobjedu domaće momčadi.

Golman Karlovca Luka Prezelj – igrač utakmice

Nisu igrali Bačić i Crnković te Negran. Izgledno ja da momčadi nedostaje iskustvo prve dvojice, posebno Ivana Bačića, a Negrana je bolje da što prije otpuste iz momčadi i priliku daju mladima koji su u ovom susretu odigrali dobro (Hrvojević, Mrljak, Rukavina). I još nešto – konačno možemo zaključiti da je najistaknutiji pojedinac utakmice bio golman, Karlovčanin Luka Prezelj, iako je sjajan na golu bio i Umažanin Fran Lučin. Na kraju je završeno happy and-om za domaće a moglo je biti i tragično. Karlovac je treći na ljestvici s 10 bodova i utakmicom više od Dubrave koja isto ima 10 bodova.

Karlovčanima sada slijedi gostovanje kod Zagreba PPD-a, a potom još prije Božića imaju još jedno gostovanje kod Dubrave, nakon čega slijedi pauza do veljača 2022. Ako bi od 4 boda prosinačka izvukli 2 ili barem 1 sve enigme o igranju u Ligi za prvaka bili bi riješene.


KARLOVAC 25 (10)
UMAG 23 (10)

KARLOVAC – ŠSD gledatelja 300. SUCI: Cindrić i Gonzurek (oba Osijek). NADZORNIK: Kober (Zagreb). SEDMERCI: Karlovac 7/4, Umag 2/2. ISKLJUČNJA: Karlovac 10 minuta (Horvat 2, Janjnanin 2, Frketić 2+2, Dominik Smojver 2). Umag 8 minuta (Horozović 2, Radić 2+2, Sinčić 2). CRVENI KARTON: 29:02 minuta Ćuzović (Umag).
KARLOVAC: Radočaj, Horvat, Grčić, Capan, Domagoj Smojver 5, Janjanin, Frketić 1, Makarun, Prezelj (14+0), Šalković, Hrvojević 6 (4), Mrljak 4, Magdić, Rukavina 4, Domjančić, Dominik Smojver 5. TRENERICA: Tatjana Rašić.
UMAG: Lučin (13+3), Buvinić 9 (2), Rajković, Kamba, Horozović 2, Dizdar 4, Krupić, Milinković,Tomljanović 1, Matijević, Radić 1, Sinčić 3, Golik 2, Ćuzović 1. TRENER: Boris Lisica.
IGRAČ UTAKMICE: Luka Prezelj (Karlovac).


Foto: R. Fajt/Kaportal