RUKOMET

Odgođen Memorijal ‘Nebojše Parežanina- Prže’. Kako se tradicija ne bi prekinula održan će biti tijekom ove godine

Predstavnici RK Dubovac – Gaza i pripadnici 110. brigade u petak, 15. siječnja u 16 sati položit će vijenac i zapaliti svijeće na Vojnom groblju u znak sjećanja na tragično preminulog člana RK Gaza Nebojše Parežanina-Prže koji je na taj dan prije 29 godina, 1992. godine, poginuo na Turnju od snajperskog metka neprijatelja u trenutku kad je htio proslaviti priznanje Hrvatske.

Njemu u spomen RK Gaza, u čijem je dresu godinama nastupao, od tada organizira memorijalni rukometni turnir. Po prvi puta od 1992. godine 15. siječnja neće biti memorijalnog rukometnog turnira zbog novonastale situacije s pandemijom koronavirusa.

Inače, „Pržin memorijal“ je najdugovječniji rukometni turnir u Hrvatskoj. Godinama se održavao u drugoj polovici siječnja služeći kao provjera prvoligaškim i drugoligaškim momčadima u pripremama za proljetni nastavak prvenstva.

Organizatori najavljuju da će se potruditi da se ne prekine tradicija i će da turnir ipak biti održan tijekom ove godine. Vrijeme održavanja još nije određeno. U planu je održati ga u lipnju po završetku ove, ili u kolovozu 2021., u sklopu ciklusa priprema za nadolazeću natjecateljsku sezonu 2021./2022.

Foto: B. Obradović/HRK