RUKOMET

Novo-staro pojačanje rukometaša Karlovca: Mali Ivica vratio se doma!

Godinu i pol dana Ivan Rukavina nosio je dres premijerligaša iz Sesveta. Na sreću njegovu, a i karlovačkog rukometnog kluba, to nije predugo trajalo i „mali Ivica“ vratio se doma! Dobro je da se vratio jer je „dijete karlovačkog rukometa“ koji je rukometnu abecedu naučio u Rukometnoj školi, prošao je sve mlađe selekcije, a igrao je i za seniorsku momčad. Ono što je bitno je da će u Karlovcu igrati dok je u Sesvetama „grijao“ klupu.

Transfer povratka u matični klub išao je svjetlosnom brzinom tako da će već u nedjelju zaigrati u svom „starom jatu“ u susretu 1. kola nastavka prvenstva u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi južne skupine protiv „uskoka“ u gradu podno Nehaj kule.

Nakon prvog dijela prvenstva trenutno najozbiljniji kandidati za naslov, Karlovac i Trogir, u „mrtvoj utrci“ su, bodovno poravnati na vrhu prvenstvene ljestvice.

Za ekspresni povratak zaslužan je, a tko drugi nego „prvi karlovački rukometaš“ Miloš Đanković, kojemu je još prije godinu i pol dana bilo jasno da je odlazak Ivana Rukavine iz HRK Karlovca hendikep za karlovačku momčad kojoj je bio tada, a i sada je, glavni cilj povratak u elitni razred hrvatskog rukometa. Zasigurno je da ovim novim-starim neočekivanim pojačanjem momčad trenerice Tatjane Rašić dobila „vjetar u leđa“ i povećala izglede za osvajanje prvog mjesta. No, ne treba se prerano zanositi jer prvenstvo je tek počelo i neće biti lako ali … Šanse su sad veće, a i konkurencija na poziciji srednjeg vanjskog sad je jača dolaskom playmaker kakav je bio mladi Rukavina dok je igrao za karlovačke plave. Nadajmo se da će tako dobar biti u Karlovcu nakon što je u Sesvetama stekao koliko-toliko premijerligaško igračko iskustvo.