MINI RUKOMET RUKOMET

NOVA ODGODA JUBILARCA Miloš Đanković: ‘Ovo je privremeni prekid, još će u Karlovcu igrati naša rukometna mladež!’

Turnir u mini i super mini rukometu, 20. Otvoreno prvenstvo Karlovca, međunarodni turnir za djevojčice i dječake, koji se trebao održati ove godine 19. i 26. travnja u organizaciji RK Škola rukometa Karlovac, ponovno je odgođen!. To nam je priopćeno danas (16. kolovoza 2020.) iz kancelarije RKŠR Karlovac.

„S velikim žaljenjem moramo vas obavijestiti da naš jubilarni 20. po redu turnir moramo ponovno odgoditi do daljnjega. Naime, zbog epidemije COVID-19 Organizacijski Odbor primoran je odgoditi održavanje ovog prvenstva na nove termine o kojima ćemo na vrijeme obavijestiti. Ovom prigodom zahvaljujemo svima koji su podržali ovu našu tradicionalnu manifestaciju, najveći festival u mini rukometu u Hrvatskoj“, piše u službenoj obavijesti koju potpisuje Miloš Đanković, predsjednik Organizacijskog odbora

Tridesetak dana do početka natjecanja bilo je prijavljeno 176 ekipa. Od 30. ožujka ove godine do odgode prvenstva došlo je još u dva termina: 30. kolovoza 2020. godine i 6. rujna 2020. godine. Ovogodišnji jubilarac trebao se održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH Zorana Milanovića, državnog tajnika za šport Tomislava Družaka, župana karlovačkog Damira Jelića i karlovačkog gradonačelnika Damira Mandića.

– Rukomet počinje s mini rukometom! Bez nas se ne mogu osvajati medalje na Olimpijskim igrama te na svjetskim i europskim prvenstvima. Velika većina reprezentativaca Hrvatske bila je u Karlovcu gdje su se natjecali u mini i super mini i počeli osvajali svoje prve plasmane, svoje prve medalje i pehare, proglašavani najboljim igračima, strijelcima, vratarima … Sve je to počelo kod nas u Karlovcu gdje smo prvi u Hrvatskoj započeli s organizacijom ovakvog rukometnog turnira. Zato je ovo privremeni prekid i nije zauvijek! Još će u Karlovcu igrati naša rukometna mladež, budući rukometaši i reprezentativci – poručuje Miloš-Đani Đanković, idejni začetnik i organizator ovakvog natjecanja.

PRIPREME RUKOMETAŠICA

Seniorska ženska ekipa RKŠR Karlovac, pod stručnim vodstvom trenera Dražena Keče, počinje s pripremama za nastupe u 2. Hrvatskoj rukometnoj ligi Zapad u ponedjeljak 17. kolovoza 2020. godine u Školskoj sportskoj dvorani (ŠSD) na Rakovcu. Rukometašice će kompletne pripreme odraditi u Karlovcu. Istoga dana pripremati se počinje druga seniorska ženska ekipe te selekcije djevojčica (U-12, U-10 i U-8) i selekcije dječaka (U-12, U-10 i U-8).

Povodom toga u ponedjeljak, 17. kolovoza s početkom u 17,30 sati (ŠSD, sali za sastanke) zakazana je konferencija za novinare.