RUKOMET

NE BJEŽIMO OD ISTINE: Na facebooku osvanuo zanimljiv status Hrvatskog rukometnog saveza

“Vrijeđaju nas! Većina će reći zasluženo, no možda ti dečki ipak to nisu zaslužili na takav način. I igrači su nečiji sinovi, očevi …

Dan nakon poraza hrvatske rukometne reprezentacije od Egipta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj (22:31) na Facebook-stranici Hrvatskog rukometnog saveza osvanuo je jedan zanimljiv status. Iz HRS-a su odlučili reagirati na vrijeđanje koje je dio navijača upućivao igračima i stručnom stožeru nakon Egipta.

Status prenosimo u cijelosti:

„Od istine se ne bježi … ! Jednom davno napisao je legendarni Blaženko Lacković i ostavio nam tu rečenicu u sjećanju zauvijek. Ne bježimo od činjenica. Ne bježimo od toga da boli poraz protiv Egipta, da ga nismo očekivali ni u najružnijem snu. Ne bježimo od činjenice da nismo bili pravi. Ne bježimo od odgovornosti prema navijačima, ali i prema sebi, prema ljudima s kojima smo svakodnevno okruženi, prema onima na čijim leđima je nastao identitet hrvatskog rukometa. Ne bježimo ni od vrijeđanja, kako igrača, stožera, tako i njihovih obitelji, prijatelja … Većina će reći zasluženo, u redu. No, možda ipak nisu to zaslužili na ovakav način jer i oni su ljudi, nečiji sinovi, očevi, i oni osjećaju, vide, čuju kao i svi mi, a nakon svega, ponovno idu na teren. Sami su to izabrali, jesu, ali uvijek i iznad svih – Hrvatska! To je njihova nit vodilja i u to nikad nemojte sumnjati. Ne bježimo ni od toga da i u Švedskoj imamo podršku naših navijača i na tribinama i u virtualnom svijetu na čemu smo iznimno zahvalni! Do kraja skupine G još su dvije utakmice, Svjetsko prvenstvo traje do 29. siječnja, a to je još punih 15 dana. Svaka utakmica je novo dokazivanje. Riječi kapetana Domagoja Duvnjaka su: ‘Nećemo se predat!“, stoji u objavi Hrvatskog rukometnog saveza na Facebooku.

Facebook HRS