RUKOMET

NAŠE GORE LIST, Mario Šoštarić: ‘Slovenci su mi rekli idi i slijedi srce!’

„Moja je cijela obitelj iz Hrvatske i smatramo se Hrvatima. Majka i pokojni otac su iz sela pokraj Slunja, brat se rodio u Karlovcu, a budući da su se odselili 1987. u Sloveniju, ja sam se rodio ondje”. – kaže Mario Šoštarić.

Bivši slovenski reprezentativac Mario Šoštarić debitirat će u dresu Hrvatske rukometne reprezentacije u srijedu u Eidhovenu protiv Nizozemske (19.30 RTL2) na desnom krilu. Dugo je nosio slovenski dres, zadnji put na Euru 2020. Tri godine nakon zadnjeg nastupa za Sloveniju, pravo nastupa za Hrvatsku dobio je 25. siječnja, kad smo već bili kod kuće nakon SP-a.

  • Još sam u veljači prošle godine dobio poziv HRS-a, nisam razmišljao ni sekunde. Priču sa Slovenijom završio sam prije toga jer nisam dobio ono što sam želio, a znam da sam mogao. Moja je cijela obitelj iz Hrvatske i smatramo se Hrvatima. Majka i pokojni otac su iz sela pokraj Slunja, brat se rodio u Karlovcu, a budući da su se odselili 1987. u Sloveniju, ja sam se rodio ondje. Rano sam ostao bez oca, to je jedini razlog zbog kojeg se nismo vratili u Hrvatsku. A iz Slovenskog saveza rekli su mi: ‘Idi za onim što ti srce kaže!’

Hrvatski vam odlično ide?

  • S majkom često razgovaram na hrvatskom, u klubu Pick Szegedu također jer imamo mnogo Balkanaca. Znam pjevati i Lijepu Našu, a uvijek navijam za hrvatske reprezentacije osim kad igraju Slovenija i Hrvatska, tad sam neutralan. Gledao sam i finale Vatrenih SP-a 2018. na Jelačićevu trgu u hrvatskom dresu.

Novi hrvatski izbornik Goran Perkovac, po prvi put od kada je izabran na tu dužnost, okupio je hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju. Pred njima su dva izuzetno važna susreta s Nizozemskom u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. Prvi susret protiv Nizozemske na rasporedu je u srijedu 8. ožujka u 19.30 sati, a uzvrat u nedjelju, 12. ožujka u Osijeku u 20.15 sati.


Izvor: 24 sata Foto: Pick Szeged