RUKOMET

Naš Luka Cindrić uvršten među pet kandidata za najboljeg rukometaša svijeta u izboru IHF-a

Među kandidatima za ovu prestižnu nagradu su i Danci Mikkel Hansen (PSG), Rasmus Lauge Schmidt (Flensburg/Veszprem) i Niklas Landin Jacobsen (Kiel), te Norvežanin Sander Sagosen (PSG).

Hrvatski reprezentativac Luka Cindrić, bivši igrač HRK Karlovac i dosad najuspješniji rukometaš koji je svoju rukometnu karijeru započeo u Karlovačkoj županiji uvršten je među pet kandidata za najboljeg rukometaša svijeta u 2019. godini, objavila je to Međunarodna rukometna federacija (IHF).

Luka Cindrić proglašen je najboljim sportašem Karlovca u 2013. godini. Zanimljivo, u izboru za najboljeg sportaša Karlovačke županije za 2013. godinu koje je održano u njegovom rodnom gradu, u Ogulinu, prvi puta se dogodilo da su dva sportaša dobila isti broj glasova te podijelili nagradu za najboljeg sportaša Karlovačke županije u 2013. godini – to su Luka Cindrić (donedavni član HRK Karlovac) i Ogulinac Ante Pavić iz Teniskog kluba Ogulin.

Od hrvatskih rukometaša nagradu za najboljeg rukometaša svijeta osvajali su Ivano Balić (2003, 2006), te Domagoj Duvnjak (2013).

“Cindrić je 2019. godinu otvorio šestim mjestom Hrvatske na svjetskom prvenstvu, zatim je u dresu Kielcea izborio plasman na Final Four Lige prvaka osvojivši četvrto mjesto, te osvojio naslov prvaka u Poljskoj. Proglašen je i najboljim središnjim vanjskim u poljskom prvenstvu. Tijekom ljeta 2019. je preselio u Barcelonu i hrvatski playmaker je bio jedan od ključnih igrača na putu do osvajanja svjetskog klupskog prvenstva poznatog kao IHF Super Globe,” stoji u objašnjenju IHF-a.

Zanimljivo, Cindrić je u prvoj sezoni s Barcelonom osvojio čak šest trofeja, a nada se i peharu prvaka Europe. No do Final Foura Lige prvaka ostalo je više od pet mjeseci. Osim klupskog svjetskog prvenstva osvojio je i španjolsko prvenstvo, Kup kralja, Kup ASOBAL, španjolski Superkup, te Superkupa Katalonije.

IHF je objavio i pet kandidatkinja za rukometašicu godine, a to su: Nizozemke Estavana Polman (Team Esbjerg), Lois Abbingh (Rostov-Don) i Tess Wester (Odense), Ruskinja Anna Vjakhireva (Rostov-Don) i Norvežanka Stine Bredal Oftedal (Gyori Audi ETO KC).

O najboljim rukometašima 2019. odlučit će navijači, a glasovanje traje do 18. srpnja na stranici IHF-a.

Foto/HRS