RUKOMET

Najtrofejniji hrvatski izbornik nakon smjene: ‘Reći ću samo jednu rečenicu. Zoran Gobac je najzadovoljniji!‘

NEZABILJEŽENA SITUACIJA: Červar je smijenio Horvata i doveo novog izbornika pa sam ostao bez pozicije.

Novi rukometni izbornik je Goran Perkovac, Hrvoje Horvat pridružio se podužem popisu “bivših”, a njih je samo u 2000-ima bilo šest (pet, zbog dvostrukog mandata Line Červara). Bili su to Josip Ćos Milković, Lino Červar, Slavko Goluža, Željko Babić, ponovno Lino Červar, Hrvoje Horvat. Uzme li se u obzir da je Lino “kormilario” reprezentacijom punih 12 godina, ispada da je vijek trajanja hrvatskog izbornika zaista kratak.

Goran Perkovac, novi izbornik

“NEMIRNO MORE”

U srijedu je, dakle, donesena takva odluka, Perkovac stupa malim kajićem na nemirno more i to na preporuku koordinatora za muški rukomet Line Červara. S dolaskom kapetana zlatne olimpijske reprezentacije iz 1996. istovremeno su i zapuhali novi vjetrovi. Nakon jednoglasne odluke o imenovanju Perkovca, isti je Odbor ukinuo funkciju koordinatora struke. Još jednim prijedlogom s kojim su se svi složili, “ukinut” je i Lino Červar.

Drugim riječima, Gobac postaje Červar, a za najtrofejnijeg hrvatskog izbornika – više nema mjesta. Prvi čovjek hrvatskog rukometa bio je već i ranije na toj poziciji, ne samo zato, već zbog “općeg djelovanja”, on je supotpisnik svih velikih uspjeha. Za nadati se je da se to može i nastaviti. Lino je svoj dio posla obavio, podnio je izvještaj s SP-a, predložio izbornika i zatim “otišao u legendu”. Nije bio previše razgovorljiv. Očekivano:

  • Nije trenutak, reći ću samo jednu rečenicu. Zoran Gobac je najzadovoljnji!

I to je to, Lino se nije otvorio – čak niti nakon uobičajenih slatkorječivih novinarskih smicalica:

  • Ti znaš sve, bit će vremena da se više priča o tome …

Svakome nek’ ostane da sam zaključuje što se i kako dogodilo u rukometnim “dvorskim ratovima”.

Dok Lino eventualno ne otvori dušu. Moglo bi biti zanimljivo …


Tri izabrana dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza su Boris Mesarić, zadužen za suradnju s HOO-om i drugim sportskim institucijama u Republici Hrvatskoj, Krešimir Renzo Prosoli, zadužen za marketing i te Zoran Gobac, koji će biti zadužen za muški rukomet.


Izvor: JL/Predrag Žukina Foto: Marius Becker DPA Via AFP, Jabuka.tv