OSTALI SPORTOVI RUKOMET

MLADIĆI U NAJBOLJIM GODINAMA: Steka, Glumac koji nije glumac već se tako preziva, i Sani

„Sjetili smo se i naših karlovačkih dana te ovim putem čestitamo našem bivšem klubu na očuvanju prvoligaškog statusa u najvišem rangu hrvatskog rukometa“, poručuju naši mladi gastarbajteri.

Nekadašnji karlovački rukometaši, Nenad Gojsović-Steka, Antonio Glumac i Sanimir Radek-Sani, koji su svoj rukometni put nastavili u Njemačkoj, redoviti su gosti vrhunskih rukometnih predstava koje pruža gledanje uživo utakmica Njemačke 1. Bundeslige koja slovi za najjaču ligu na planeti, ali prate i utakmice 2. Bundeslige.

  • Jedna od utakmica na kojoj smo se nedavno okupili igrana je u Bietigheimu uz napomenu da je to bila utakmica 2. Njemačke Bundeslige koja je bila zanimljiva iz nekoliko razloga. Domaćoj ekipi, SG BBM Bietigheim, pobjeda je osiguravala ulazak u Bundesligu, što se i ostvarilo. Gostujućoj ekipi, EHV Aue, ni pobjeda ne bi bila dovoljna da osiguraju ostanak u ligi. Na golu domaće ekipe priliku je dobio Filip Baranašić iz Donjeg Kraljevca u Međimurju, a protivnik u gostujućoj ekipi bio mu je Bruno Levak iz Čakovca. Obojica su to rukometaša koja su svoje prve rukometne korake naučili u Školi rukometa SAN-SPORT iz Čakovca. Još je zanimljivija činjenica da su obojica svoje prve rukometne turnire odigrali u Karlovcu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u mini rukometu – kaže Sanimir Radek.
  • Teško je bilo odlučiti se za koju ekipu navijati, ali vrlo lako smo donijeli odluku za koje pojedince ćemo navijati. Domaćin je pred tri i pol tisuće gledatelja utakmicu rutinski dobio s rezultatom 41:29. Više navijača nego gledatelja u vrhunskom ambijentu hokejaške dvorane, a naši igrači pružili su odlične partije u skladu s dobivenom minutažom – dodaje Sani.

Na kraju utakmice počelo je veliko slavlje, u i ispred dvorane, koje je potrajalo do duboko u noć … Našim igračima želimo da i dalje nastave pružati odlične partije u rukometnim dvoranama diljem Njemačke, a ne sumnjamo da ih trojica mladića u najboljim godinama i dalje neće pozorno pratiti i navijati za njih – Steka i Sani s trenerske pozicije, a Antonio kritički s rukometnog gola.