RUKOMET VIJESTI IZ HOO

MEDITERANSKE IGRE: Hrvatske rukometašice osvojile srebrnu medalju, nakon 25-29 u finalu sa Španjolkama

ORAN – Posljednjeg dana Mediteranskih igara u Oranu hrvatska ženska rukometna reprezentacija osvojila je srebrnu medalju, nakon što su u finalnom ogledu Španjolke slavile s 29-25 (poluvrijeme 17-13).

Finalni sraz nije dobro počeo za izabranice Nenada Šoštarića jer su suparnice uspjele steći početnu prednost od 4-0, i kako se kasnije pokazalo, tim velikim kapitalom usmjerile su finale na “svoj mlin”. U prvom poluvremenu Španjolke su stalno održavale tri do četiri pogotka prednosti te se i na odmor otišlo s njihovom prednošću 17-13. Početak drugog dijela bio je u znaku Hrvatica, koje su krenule odlučnije i stigle na samo pogodak zaostatka, ali za potpuni preokret nije bilo dovoljno snage. U završnici su suparnice ponovno vratile rezultat i tijek događaja na “već viđeno” s početka finalnog sraza.

U hrvatskoj reprezentaciji ponovno je najubojitija bila Katarina Pavlović, s devet pogodaka, četiri je pridodala kapetanica Stela Posavec, a ostatak ekipe dao je ravnomjeran doprinos – po dva pogotka su postigle Tena Japundža, Tena Petika, Lana Jarak, Josipa Bebek i Ana Malec. U pobjedničkom sastavu Carmen Campos Costa postigla je devet pogodaka. Brončana medalja pripala je rukometašicama Srbije, boljima u ogledu za treće mjesto od Portugalki (26-22).

Tako su rukometašice stavile “točku na i” uspješne hrvatske medaljaške berbe na Mediteranskim igrama u Oranu. Naših 104 sportašice i sportaša u 17 sportova osvojili su 23 medalje (6 zlatnih, 7 srebrnih i 10 brončanih), što je Hrvatsku svrstalo na 12. mjesto u konkurenciji 26 država-sudionica.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita ženskoj rukometnoj reprezentaciji na osvojenoj srebrnoj medalji na Mediteranskim igrama u Oranu!

HOO/Vinko Knežević