RUKOMET

LIGA ZA OSTANAK: Imamo zanimljivu rukometnu subotu u kojoj HRK Karlovac ostanak u Premijer ligi traži u Rudama

Možda nije za neku usporedbu ali ipak … Današnja utakmica posljednjeg kola Lige za ostanak u kojoj rukometaši Karlovca igraju s Rudarom iz Ruda – mjesta s podnožja žumberačkog gorja i kluba odakle potječe Vladimir Šujster, jedan od ponajboljih rukometaša Karlovca s početkom 90-ih godina – reprezentativac i olimpijac iz Atlante. Karlovcu i Rudaru važna je ta utakmica kao i sutrašnji derbi Rijeke i Dinama na Rujevici, s tom razlikom što se na Rijeci igra za prvaka, a u Rudama za ostanak.

Imamo najzanimljivije natjecanje otkako je Lige za ostanak. Sigurno je da ispada Ribola Kaštela, a ispasti ne mogu samo Gorica i Metković. Uoči zadnjeg kola za koji je Natjecateljska komisija rekla da se mora odigrati u subotu u isto vrijeme (19 sati), još se ništa ne zna. Ni tko će biti drugi koji će izravno napustiti ligu, kao ni koja će dva kluba u dodatne kvalifikacije za ostanak u Paket24 Premijer ligi.


RASPORED 10. KOLA LIGE ZA OSTANAK: Ribola Kaštela – Trogir, KTC – Gorica, Rudar – Karlovac, Dubrava – Osijek, Metković Mehanika – Moslavina.


Svaka utakmica može biti presudna, kombinacija je na pretek tako da je situacija zakomplicirana pa se rasplet može nagađati. Imamo skupinu s 19 bodova; Trogiru za mir treba bod s gostovanja u Kaštelima, Rudar i Dubrava imaju po 17 bodova i u slučaju pobjeda dostigli bi Karlovac i Osijek, a do presudnih 19 bodova mogu KTC i Moslavina koju spašava samo pobjeda u Metkoviću.

Od klubova s 19 bodova važno koja će dva kluba biti zadnja. Tome bi najbliži mogli biti „rudari“ dobiju li večeras Karlovac i Osijek ako ne pobijedi u Dubravi, dok KTC, Dubrava i Karlovac tu stoje bolje ali …

Definitivno je da imamo zanimljivu rukometnu subotu, što će ona donijeti rukometašima trenerice Tatjane Rašić i predsjednika Stipe Smojvera koji se „proslavio“ izjavom: „Ne zvao se ja Stipe Smojver ako ne uspijemo …“, saznat ćemo večeras iza 20 sati.