RUKOMET

Koronavirus prouzročio prvu veliku nevolju: Češka se povukla sa Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu!

Reprezentacija Češke se povlači i neće nastupiti na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu! Vijest je objavio Češki rukometni savez, a razlog zbog kojeg je njihova reprezentacija otpala je veliki broj igrača koji su zaraženi koronavirusom.

“Čekali smo i konačnu odluku donijeli ovog utorka, nakon što smo shvatili da ne vidimo svjetlo na kraju tunela u ovoj situaciji”, izjavio je Jaroslav Chvalny, predsjednik Češkog rukometnog saveza.

Njihov izbornik Jan Filip nije krio razočaranje: “Ogromno je razočaranje. Još jučer smo vjerovali da ćemo putovati, ali situacija je vrlo nezadovoljavajuća i morali smo ovo prihvatiti. Ovo jako boli.”

Umjesto Češke u skupini igrat će reprezentacija Sjeverne Makedonije koja je bila prva na IHF-ovoj listi potencijalnih zamjena.


SAD su postale druga reprezentacija koje je zbog korona virusa odustala od nastupa u Egiptu nakon što je Češka ranije u utorak bila prisiljena otkazati svoje sudjelovanje.


Svjetsko prvenstvo još nije ni počeli, a organizatori su se već suočili s golemim problemima. Osim Češke, veliki broj zaraženih ima i reprezentacija Zelenortskih Otoka koja je još uvijek u Portugalu gdje je odradila pripreme i nije se zaputila prema Egiptu …

Izvor: HINA