RUKOMET

KONFERENCIJA ZA NOVINARE: Svi se slažu – igrački smo jače, dobro smo pripremljene, nadamo se boljoj sezoni …

„Ekipa je bila kompaktna, složna, maksimalno su se zalagale … Sve što su pokazale na treningu i utakmicama sad trebaju dokazati i na terenu“, kazao je trener Dražen Keča.

Trener i igračice RK Škola rukometa Karlovac održali su konferenciju za novinare na kojoj su najavili početak natjecanja u 2. Hrvatskoj ligi Zapad koje počinje u subotu, 24. rujna, a u 1. kolu igračice RKŠR Karlovac igraju s RK Slogom iz Svete Nedelje. Konferenciju su održali trener Dražen Keča i igračice Marija Kusanić, Kristina Vuković i Patricija Keča.

ZAČARANI KRUG

Trener Keča podsjetio je kako su protekle pripreme naglasivši da su igrački pojačane povratkom dviju igračica, Kristine Vuković i Petre Bačić, a tu je i iskusna Marija Kusanić koja je kazala:

  • Igrala sam prošlu sezonu i nikad dosad nisam nastupala u ekipi koja je pomlađena i gdje smo ušle u začarani krug iz koje se nismo mogle vratiti. Od iskusnijih igračica igrala je još Lucija Stepić. Odradile smo pripremni period koji je kvalitetniji od prošlogodišnjeg. Dolaskom Kristine i Petre nadam se da bi ovo sada mogla biti jedna sasvim druga ekipa pa se nadam puno boljem rezultatu nego u prošloj sezoni.

Trener Dražen Keča očekivano je bio oprezan u odgovoru na pitanje kakav plasman očekivati.

  • S obzirom na ovaj sastav ekipe i da sam zadovoljan kako smo odradili pripremni period nadam se plasmanu u gornji dio prvenstvene ljestvice. Niti u kojem slučaju ne bih želio da nam se ponovi prošla sezona. Vjerujem da neće. Promijenili smo neke stvari u sustavu rada. Radili smo dobro, trudili se, odigrali smo tri prijateljske utakmice u kojima smo iz utakmice u utakmicu pokazivali bolju i zreliju igru. Ekipa je bila kompaktna, složna, sve igračice su se maksimalno zalagale … Sve što su pokazale na treningu i utakmicama sad trebaju dokazati i na terenu, službenim utakmicama. Nadam se najboljem – kazao je Dražen Keča.

IGRAČKI KADAR ZA SEZONU 2022./23.

Patricija Keča, Lucija Cindrić, Petra Bačić, Nensi Peretić, Tihana Razumić, Marija Kusanić, Kristina Vuković, Lucija Krznarić, Franca Rajčić , Iva Jurišić, Hana Skočibušić, Petra Medved, Lucija Stepić, Lucija Bekić, Josipa Lapić, Leonarda Perković i Ivana Kučinić.


Patricija Keča tvrdi da nije protežirana jer joj je otac trener, a što potvrđuju i Kristina i Marija.

  • Niti govora, to mi je još samo otežavajuća okolnost. No, zahvalna sam ocu koji je bio golman i koji mi je svojim iskustvom puno pomogao savjetima kako braniti. Samo se nadam da ću tako nastaviti braniti i u novoj sezoni – kaže Patricija Keča.

POVRATAK „STAROM JATU“

Narodna poslovica kaže „šećer za kraj“ a to je onda Kristina Vuković koja je jednu sezonu provela u RK Ivaniću a sada je opet u svom „starom jatu“.

  • Nisam ostala u Ivaniću pošto ekipa nije postigla cilj a on je bio Prva hrvatska rukometna liga. Odlučili su se za domaće igračice, a ja sam se vratila doma. Nije mi žao zbog toga, imamo dobru ekipu, pripreme smo odradile solidno, očekujem puno od ove sezone. Nastojat ćemo zajedno ostvariti što bolje rezultate – kazala je Kristina Vuković.

I na kraju najavili su 1. kolo 2. HRL Zapad koje igraju u nedjelju (18 sati) u Samoboru s ekipom Sloge iz Svete Nedelje. Svi se slažu da u Križ idu na pobjedu. Prvu utakmicu u Karlovcu igraju 1. listopada kad im u 2. kolu dolazi ekipa Samobora.

RASPORED: https://hrs.hr/natjecanje/?natjecanje=695


Od sljedeće sezone RK Škola rukometa Karlovac u prvenstveno natjecanje 1. HRL (U-16) Regija 3 ulazi s novom ekipom U-16 generacije koja će biti poveznica s prvom ekipom gdje će se igračice zapravo pripremati za seniorski sastav a koje će baš zbog toga trenirati trener seniorske ekipe. Iz tog sastava prvom ekipi priključene su četiri igračice Anja Tuškan, Hana Skočibušić, Franca Rajčić i Tea Jurčević.

U drugom dijelu konferencije za novinare treneri Škole rukometa najavili su natjecanje svojih polaznika u koje od ove sezone kreću s pet ekipa.