PRENESENO RUKOMET

KONAČAN POPIS ZA SP: Izbornik u Egipat ipak vodi dvije supervažne uzdanice u borbi za medalju

U utorak se leti za Kairo, pa za Aleksandriju, gdje će u petak za Hrvatsku utakmicom protiv Japana u 18 sati početi Svjetsko prvenstvo. Iz jedne karantene u Sheratonu u Zagrebu, ide se u onu aleksandrijsku – piše Dražen Pinević, novinar SN.

Svjetsko prvenstvo nikad u takvim problemima. Ali, kada vidimo kakve muke prolaze neki drugi, mi ne možemo biti nimalo nezadovoljni raspletom cijele situacije. Nije idealna, ali nije ni loša. SP je ipak nešto drugačije od Eura, nudi neke mogućnosti tijekom natjecanja. Pripreme su bile kakve su u COVID-19 okolnostima mogle biti, prije vremena su se zbog karantene vratili iz Poreča, odigrali utakmicu sa Španjolcima i dobili je. Naknadno se nitko nije zarazio i to bi tako, ako bude sreće, trebalo i ostati. Na kraju tim u Egipat leti kompletan, od onih koji su dosad bili tu nedostaje samo Luka Stepančić.

Nakon obavljenih liječničkih pregleda u ponedjeljak je bio poznat popis 20 igrača koji će se naći na letu za Kairo. Brojka od 20 je nešto što je odredio IHF, ali da se za igranje mogu prijaviti samo njih 16, te da u tijeku Svjetskog prvenstva svaka selekcija ima pravo na pet izmjena. Na popisu su Igor Karačić i Marin Šego koji se još oporavljaju od ozljeda i na njih se, bude li potrebno, najozbiljnije računa u drugom krugu i završnici. Nezgoda je u tome što naknadni dolazak u Egipat znači prvo 5 dana sigurne karantene, što znači da će igrač biti izvan treninga, a to kada su u pitanju Karačić i Šego u stožeru ipak nisu željeli.


Dvadesetorica za Egipat
VRATARI: Ivan Pešić (Meškov, Bjelorusija), Mate Šunjić (Ivry, Francuska), Marin Šego (Montpellier, Francuska)
LIJEVA KRILA: Manuel Štrlek (Veszprem, Mađarska), David Mandić (PPD Zagreb, Hrvatska)
DESNA KRILA: Ivan Čupić (Vardar, Makedonija), Zlatko Horvat (Metalurg, Makedonija)
PIVOTI: Željko Musa (Magdeburg, Njemačka), Marino Marić (Melsungen, Njemačka), Marin Šipić (PPD Zagreb, Hrvatska), Ilija Brozović (Hannover, Njemačka)
LIJEVI VANJSKI: Marko Mamić (Leipzig, Njemačka), Halil Jaganjac (Nexe, Hrvatska), Josip Šarac (Celje PL, Slovenija)
SREDNJI VANJSKI: Domagoj Duvnjak (Kiel, Njemačka), Luka Cindrić (Barcelona, Španjolska), Igor Karačić (Kielce, Poljska), Janko Kević (Nexe, Hrvatska)
DESNI VANJSKI: Ivan Martinović (Hannover, Njemačka), Luka Šebetić (Tremblay en France, Francuska)


Na širem popisu zbog ovih posebnih COVID-19 okolnosti Červar je imao 35 igrača, što znači da ih 15 ili 13 preciznije rečeno u svakom trenutku može biti pozvano da naknadno dođu u Egipat. Na tom popisu su: Ašanin, Car, Mihić, Ravnić, Božić Pavletić, Matanović, Grahovac, Mandalinić, Hrstić, Kuduz, Gadža, Jotić, Š. Ivić, Vekić te Stepančić i Pavlović koji ne bi mogli doći zbog ozljeda i da ih se pozove.

PRENOSIMO Sportske novosti FOTO / HRStwitt