RUKOMET

KAŠ-ev INTERVJU, Dinko Đanković: ‘Sve ću učiniti kako bih pomogao klubu u kojem sam započeo svoju igračku i trenersku karijeru’

Nakon pet godina u RK Poreču Karlovčanin Dinko Đanković više nije trener tog istarskog premijerligaša. Mogli bi reći i da je zbog te situacije profitirao njegov matični klub, HRK Karlovac, gdje je nedavno preuzeo funkciju savjetnika za struku. To je zasigurno dobitak za momčad, ali i trenericu Tanju Rašić, jer će znanjem koje je stekao u Poreču te autoritetom, pomoći osnovnom cilju karlovačke momčadi a to je povratak u Premijer ligu.

– Nakon pet prelijepih godina otišao sam iz Poreča. Imali smo pravu ekipu u smislu atmosfere, bili smo poput obitelji. Igrali smo se rukometa i uživali na terenu i izvan njega te došli do tog nekog vrhunca gdje smo i prerasli mogućnosti kluba. Klubu želim sve nabolje. Zavolio sam taj grad. Iskreno, teška srca sam se morao rastati. O razlozima odlaska ne bih pričao. Trenutno sam na čekanju angažmana koji bi se mogao desiti – kaže Dinko Đanković.

Znači, ponuda ima?
– Jedna je ozbiljnija ponuda od hrvatskih prvoligaša. Imao sam razgovor i s jednim klubom iz Slovenije. Rado bih ostao u Karlovcu ili Poreču ali znate kako je, život određuje budućnost. Sigurno je da kako ide vrijeme da se i ja mijenjam kao osoba i kao trener. Volio bih napraviti iskorak u neki veći rang, jaču ligu. Neko vrijeme bih čak otišao zaraditi negdje izvan Hrvatske. Imao sam neke pregovore, ali zbog koronevirusa sve je stalo, tako da ne bih o tome više jer ništa nije sigurno.

Ako Karlovac pruži uvjete koji bi te zadovoljavali da li bi ostao?
– Teško da Karlovac zbog skromnog budžeta može dati ponudu kao neki drugi klubovi iz inozemstva, pa i iz Hrvatske. Mislim da se u ovom trenutku još ne možemo mjeriti s drugima. Treba biti realan jer to trenutno nažalost nisu opcije Karlovca. Međutim, u ovom trenutku sam usredotočen na Karlovac i sve ću učiniti kako bih pomogao klubu u kojem sam započeo svoju igračku i trenersku karijeru. To mu dugujem, želim nešto vratiti mojem rodnom gradu.

Može li HRK Karlovac s novim pojačanjima biti prvi u 1. HRL Jug?
– Ambicije moraju postojati, to je dobra stvar. Ako nemaš ambicija onda ne možeš ni napredovati. Konkretno, bilo što sad reći je malo prerano. Treba vidjeti kako će se sve posložiti. Činjenica je da je ekipa mlada i da je s braćom Smojver zasigurno dobila na kvaliteti i na iskustvu. Također, u zadnjih godinu dana mladi igrači su igrački sazrjeli. Ako uspijemo napraviti složnu ekipu, dobru klapu i atmosferu, imamo šanse za ostvarenju tog cilja. No, ja uvijek volim biti na oprezu jer isto tako ambiciozno razmišljaju i u drugim klubovima. Neće biti lako, no najvažnije je da momčad ima cilj.

Juniorska reprezentacija – planovi?
– Nemam planova. S Dominikovićem sam odradio jednu godinu i tu smo se rastali, završili naš posao s jednom generacijom reprezentativaca. Mislim da trenutno nisam u krugu za reprezentaciju – kaže Dinko Đanković.

Zasad im se putovi u reprezentaciji neće ponovno ukrštavati, ali nikad ne reci nikad!