RUKOMET

Karlovčanin Ivan Šnajder krojač dvostrukog uspjeha! Na novom popisu je izbornika hrvatske seniorske reprezentacije

Karlovčanin Ivan Šnajder je prije četiri godine zamijenio dres HRK Karlovca za ThSV-Eisenach član 1. Bundeslige, a član čiji klub nose tri Hrvata Ivan Šnajder, bivši igrač HRK Karlovca, Ante Tokić i Duje Miljak. U jednom intervjuu (2018.) za KAŠ na pitanje je li mu je cilj hrvatska reprezentacija rekao je: „Tek sam navršio 20 godina i ne mislim se samo tako predati kad je posrijedi državna selekcija. Ona je moja opcija! Trudit ću se, svjestan kako sve ovisi o udjelu i učinku u klupskom dresu. Karlovac u višem razredu, ja kod A-izbornika, to bi bilo to… Moram vjerovati da je zaista izvjesno“, kazao je Šnajder koji je ovime postao krojač dvostrukog uspjeha!

Popis igrača je za nadolazeći EHF Team Week. Na njemu se nalazi čak 36 igrača, uz još 9 onih koji su na listi pričuva i mogu biti pozvani naknadno ukaže li se potreba. To je najširi popis koji je reprezentacija ikada imala, ali razlog je jednostavan. Izbornik i njegov stručni stožer žele u tjedan dana boravka u Poreču obaviti selekciju igrača, uvjeriti se u njihove mogućnosti, razgovarati i dobiti suglasnost da su spremni staviti se na raspolaganje ekipi u svakom trenutku.

Pred Hrvatskom su veliki izazovi – EURO 2024, nadajmo se olimpijske kvalifikacije, slijedom toga nadajmo se i Olimpijske igre u Parizu te Svjetsko prvenstvo 2025. godine kojemu smo sudomaćini s Danskom i Norveškom. Kao što je poznato, našu izabranu vrstu početkom siječnja čeka nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Hrvatska se nalazi u skupini B sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom. I za početak igra u Mannheimu. U drugi krug natjecanja prolaze dvije najbolje reprezentacije.

Reprezentacija se okuplja u Zagrebu, 30. listopada u 10.00 sati, u Hotelu Zonar (bivša Panorama). Nakon kraćeg druženja s novinarima, ekipa produžava put u Poreč. Tu će ostati tjedan dana. I trenirati dvaput dnevno. Stoga, izbornik nije prihvatio ni jednu ponudu za prijateljskim susretima. Plan je da se radi na igri, nekim novim elementima koje izbornik ima u planu, jer objektivno u kasnijem dijelu sezone, a osobito u pripremama za Europsko prvenstvo, za to neće biti vremena.

Na popisu nema vratara Šege, Štrleka i Pešića, vraćaju se Mamić i Vistrop, a novi su Patrik Martinović, Šnajder, Pavlović i Molc.

Na Perkovčevom popisu su:

Vratari: Matej Mandić (Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe), Filip Ivić (Chambery), Kristian Pilipović (Schaffhausen), Moreno Car (Nexe) i Dino Slavić (Limoges).
Lijeva krila: David Mandić (Melsungen), Marin Jelinić (Szeged), Lovro Mihić (Wisla), Ivan Šnajder (Eisenach).
Desna krila: Filip Glavaš (Zagreb), Mario Šoštarić (Szeged), Maksimilijan Molc (Dubrava), Fran Mileta (Vinnhorst)-.
Pivoti: Marin Šipić (Kriens), Tomislav Kušan (Limoges), Gianfranco Pribetić (Nexe), Veron Načinović (Montpellier), Nikola Grahovac (Ballingen).
Lijevi vanjski: Halil Jaganjac (RN Löwen), Josip Šarac (Göppingen), Marko Mamić (Leipzig), Zvonimir Srna (Zagreb), Ante Ivanković (Celje), Matej Hrstić (Limoges), Luka Moslavac (Nexe).
Srednji vanjski: Luka Cindrić (Dinamo), Domagoj Duvnjak (Kiel), Tin Lučin (Wisla), Igor Karačić (Kielce), Filip Vistorop (Balingen), Ivano Pavlović (Izviđač)
Desni vanjski: Ivan Martinović (Melsungen), Mateo Maraš (Tatabanya), Luka Stepančić (Szeged), Luka Klarica (Zagreb).
Rezerve: Tin Herceg (Trebnje), Fran Lučin (Vojvodina), Karpo Sirotić (Zagreb), Aleksandar Čaprić (Sesvete), Patrik Martinović (AEK), Goti Maričić (Gorenje), Paolo Kraljević (Zagreb), Zlatko Raužan (Sesvete), Luka Malinarich (Poreč).

Izvor: HRS Foto: Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff