RUKOMET

Karlovčanin Dinko Đanković trener mađarskog BFKA Veszprém bori se za naslov u NB I/B ligi

Mlada momčad BFKA Veszprém, predvođena trenerom Hrvatom Dinkom Dankovićem, izvanrednim nastupom u dosadašnjem dijelu prvenstva s pravom se bori u NB I/B ligi rukometa za vrh ljestvice. Pet najboljih momčadi iz zapadnih i istočnih regija kvalificiralo se u doigravanje gornjeg doma NB I/B muškog rukometa.

Prethodne sezone trenerski par Gulyás Péter-Momir Ilics vodio je momčad (do 21 godine) BFKA Veszprém na rukometnom prvenstvu Druge lige. Kako je postalo poznato, profesionalci su na klupu Telekom Veszpréma doveli jednog od dva trenera pa je tim ostao bez trenera. Uprava Rukometne akademije Balaton Uplands je zatim postigla dogovor s hrvatskim trenerom Dinkom Đankovićem koji je bio pomoćnih mlade hrvatske reprezentacije i trener rukometaša Luke Cindrića te exveszpréma Vuka Borozana, nekadašnjih igrača HRK Karlovca.

  • Bilo nam je zadovoljstvo što je nakon samo dva telefonska poziva bilo jasno tko će biti nasljednik na čelu naše momčadi. Dinko je veliki profesionalac, a pomoćni trener Perez Carlos dokazao je nakon regularnog dijela sezone da su savršen par – odgovorio je Péter Gulyás na upit novinara.

Đanković osim pozicije Telekoma kao pomoćnog trenera nastavlja raditi i kao mlađi profesionalni menadžer na akademiji.

Budući da se momčad snažno transformirala početkom godine cilj je bio ostati u rangu natjecanja.

  • Nismo ni sanjali da ćemo regularnu sezonu završiti na drugom mjestu obzirom da se momčad značajno transformirala. Trojica su karijeru nastavili u Telekomovom odraslom timu, od kojih nekoliko u drugim NB I timovima. Morali smo izgraditi novu momčad, mislim da smo u tome uspjeli – kazao je Péter Gulyás.

BFKA Veszprém zaslužila je priliku dokazati se u gornjem domu prvenstvene ljestvice. Doigravanje se igra krajem ožujka. Međutim, mladima sigurno neće biti lako, jer će se morati suočiti s nekoliko momčadi koje su prethodno bile u vrhu.

  • Vjerujem trenerima i igračima. Morate se boriti za zlato u prvenstvu. Ako nastave davati sve od sebe neće propustiti uspjeh na kraju sezone. Ali ono što je sigurno je da čak i ako možemo osvojiti prvenstvo, ne želimo ući u prvi razred.

Gulyás je naglasio da će u tom slučaju njihov akademski sustav biti potpuno drugačiji jer se neće imati za što boriti. Međutim, prilika je to da se dokažu u NB-u. Debitirali su Andrej Pergel, Dániel Csányi dok je Krisztián Mikler bio uključen u momčad.

  • Posao ide sjajno između odraslog osoblja i trenera mladih. Stalno tražimo prilike za dovođenje mladih igrača u našu momčad. Međutim, ne smijemo zaboraviti da je našim profesionalnim igračima potrebna prilika da stalno igraju.

Péter Gulyás zaključio je izjavom da će mladi Andrej Pergel sigurno započeti sljedeću sezonu na posudbi u drugoj NB I momčadi. Osim toga, klubovi su zainteresirani za nekoliko igrača, a pregovori su u tijeku. Sve to savršeno potvrđuje da se u Veszprému odvija kvalitetan rad.

Izvor: www.vehir.hu