RUKOMET

Karlovčani poraženi od Poreča i ispali iz daljnjeg natjecanja za u kupu, u subotu nastavak prvenstva

Rukometaši Karlovca i premijerlgaš Poreč igrali su u osmini finala kupa Hrvatske. Karlovčani su zaustavljen na domaćem parketu izgubivši s rezultatom 26:24 (12:11), a Porečani su se plasirali u četvrtfinale kupa.

Nakon izjednačenog prvog dijela u nastavku su Porečani pokazali veće iskustvo i dakako bolju igru. U 42. minuti vode sa 18:15, onda je domaćin uspio poravnati na 18:18, a zadnja četvrtina utakmice pripala je gostima koji vode sa 22:19, 24:20 … Četiri razlike – previše a da bi ih domaći igrači uspjeli sustići i dobiti.

Dominik Smojver postigao je 8 golova, Domagoj Smojver 4, Bačić i J. Stipetić po 3, Rukavina 2, a Balen, Capan, a Crnković i Hrvojević po 1 gol. Loparac je imao 4, a Kajba 3 obrane.

Ispadanje iz kupa nije neka tragedija ali biti će ako Karlovac ne uspije u svom konačnom cilju a to je povratak u društvo premijerligaša – društvo gdje igra pobjednik iz njihovog današnjeg susreta. Naime, u subotu je nastavak sezone, 1. Hrvatske rukometne lige Jug, a karlovački rukometaši igraju u ŠSD na Rakovcu od 17 sati protiv splitske ekipe BM 07.

Foto: R. Fajt/Kaportal