RUKOMET

Karlovčani napunili mrežu Labinjana, pobijedili s 24 razlike i super rezultatom okončali prvoligašku sezonu pred domaćom publikom

Rukometaši Karlovca su u ŠSD, u posljednjoj utakmici ovogodišnjeg prvenstva 1. HRL Jug pred domaćom publikom, igrali s RK Rudar Adria Oil iz Labina. Karlovac je ranije još matematički osigurao naslov i povratak u Premijer ligu i za očekivati je bilo da će pred domaćom publikom pobjedom proslaviti povratak u Premijer ligu.

To se je i dogodilo – Karlovčani su zabilježili uvjerljivu pobjedu od čak 24 gola razlike – 41:17 (20:10). Dosad su triput ispadali i vraćali se u Premijer ligu. Odjenuli su majice s natpisom „treća sreća“. Neka im se ta želja i obistini.


KARLOVAC 41 (20)
RUDAR ADRIA OIL 17 (10
)
ŠSD gledatelja 100. SUCI: Božinović i Đurinović (oba Zagreb). DELEGAT: Dujić (Zadar).
KARLOVAC: Kajba (4+0), Grčić 5 (1), Balen 2, Janjanin, Raužan 6, Crnković, Benić 5, Domagoj Smojver 1, Dujmić 2, Loparac (5+0), Šalković 5, Hrvojević 3 (1), Mrljak, Kojčin 3, J. Stipetić 6, D. Stipetić 3. TRENERICA: Tatjana Rašić.
RUDAR ADRIA OIL: Franković (13+0), Malić, Ratkajec 1, Lazar 4, Cassioli 2, Dundara 5, Matošević, Derosi 5, Mišon, Matečić. TRENER: Dinko Banović.
IGRAČ UTAKMICE: Petar Raužar (Karlovac). SEDMERCI: Karlovac 2/2, Rudar Adria 0/0. ISKLJUČENJA: Rudar Adria Oil 2 minute (Derosi).


Bio je to susret prve i zadnje momčadi na prvenstvenoj ljestvicu pa u pobjedu domaćina, iako nije nastupio u kompletnom sastavu, nije trebalo sumnjati. Nisu igrali Bačić, Dominik Smojver, Rukavina, Bosiljevac, Capan, Frketić, Horvat, Opat i Poljak. Dakle, trenerica Rašić je Labinjanima suprotstavila drugu postavu seniorske momčadi u kojoj u, u većini, nastupili igrači koji tek kucaju na vrata prvog sastava. Odigrali su odlično, zalagali su se, borili za svaku loptu … Grešaka je bilo ali, to je za očekivati od neiskusne ekipe.

I još nešto – 40 gol je postigao Jure Stipetić. Kako od ranije u momčadi postoji dogovor da strijelac 40-og gola plaća gajbu piva – Jure će tu obvezu svakako izvršiti.

Gostujuća momčad koja neočekivano ispada iz lige, a na početku prvenstva je vrlo ambiciozno ušla u igru. Što se u međuvremenu dogodilo? Otišli su iskusniji igrači, ali i trener Matošević. U Karlovac su doputovali s deset mladih igrača očito svjesni da protiv prvaka ne mogu puno više postići osim časnog poraza – tako je i bilo. Odigrali su sportski i korektno.

Sezonu će okončati narednog vikenda gostovanjem u Rovinju.