RUKOMET

Karlovački rukometaši pobijedili u Senju, prvenstvo se prekida do sredine svibnja

U zaostaloj utakmici 12. kola 1. Hrvatske rukometne lige južne skupine rukometaši Karlovca pobijedili su u Senju istoimenu domaću momčad sa 28:20 (18:9).

Već sami rezultat pokazuje tko je bio gazda na parketu dvorane u Senju. Karlovčani su odigrali su vrlo dobru utakmicu, čvrstu i kvalitetnu u obrani, od prve do posljednje minute držali utakmicu pod kontrolom tako da „Uskoci“ nisu imali šanse postići više od časnog poraza.

Za HRK Karlovac su igrali: Radočaj (13+0), Horvat 1, Domagoj Smojver 2, Capan, Begić 2, Bosiljevac 2, Frketić, Makarun, Bačić 7, Hrvojević 4, Mrljak 5, Crnković, Magdić 1, Rukavina 3, Dominik Smojver 1, Glumac (3+0). Trenerica Tatjana Rašić.

Nakon 16 odigranih kola Karlovčani imaju 14 pobjeda i 2 poraza te su drugi na ljestvici sa 28 bodova.

NESHVATLJIVA ODLUKA HRVATSKOG RUKOMETNOG SAVEZA

HRS je na inicijativu PPD Zagreba donio odluku kojom se prekidaju sva natjecanja na mjesec i pol (do sredine svibnja) čime su izazvali val ogorčenja diljem rukometne Hrvatske. Nažalost svi klubovi Premijer lige, iako su se mnogi u početku protivili ideji, dignuli su ruku za ovaj prijedlog, osim našičkog Nexea.

Procjena čelnih ljudi Saveza je da bi se do sredine svibnja mogli cijepiti svi igrači, igračice, stručni stožeri i svi ostali koji sudjeluju u provođenju natjecanja.

Naime, zagrebačka momčad je procijenila da da po prvi puta otkako imamo Hrvatsku ligu može izgubi naslov prvaka Hrvatske. Kao da su pretplaćeni na naslove prvaka! Podsjećamo također da je Zagreb u sličnoj situaciji bio već tri puta pri čemu su nesportski oštećeni ondašnji suparnici. Godine 1996. slično se dogodilo Karlovcu, a 2001. i 2002. Metkoviću.

Izlika za prekid prvenstva ne može biti samo pandemija. Ne jednom smo na ovom našem portalu pisali da je RK PPD Zagreb načinom kako „gospodari“ hrvatskim rukometom „grobar“ našeg rukometa. Za bolje sutra bi hitno trebalo nešto promijeniti. Prije svega „skratiti pipce“ Zagrebašima, Zagreb i Nexe trebali bi igrati Premijer ligu, a vratiti rukomet u centre tamo gdje je nekada bio jak, jer se jedino tako rukometu može vratiti kvalitetu. Konačno, i reprezentacija zbog svega toga više nije onakva na kakvu smo bili navikli.

KAKO BI MOGLI PROĆI KARLOVAČKI RUKOMETAŠI

Spominje da će Premijer liga naredne sezone biti proširena na 16 klubova. Nitko ne bi ispao, a iz 1. HRL Jug i 1. HRL Sjever ušle bi po dvije ekipe umjesto po jedna pa bi u slučaju takve odluke iz južne skupine u Premijer ligu ušli Trogir i Karlovac. Ne treba se unaprijed radovati. Poučeni dosadašnjim iskustvom biti će, nažalost, onako kako PPD Zagreb hoće! Dakle, sve je još pod upitnikom!