RUKOMET

Karlovački rukometaši gostovali u Rijeci kod Zameta, susret je završen bez pobjednika

Rukometaši Karlovca odigrali su na Zametu prvu prijateljsku-trening utakmicu s istoimenom premijerligašem koja je završila bez pobjednika, 23:23 (12:12).

Treneri obiju momčadi, Zametov Valter Matošević i Tatjana Rašić Karlovca, isprobali su sav raspoloživi igrački na toj utakmici, Matošević 16, a Rašić 18 igrača. U redovima Karlovca nije bilo vratara Radočaja. Od povratnika-pojačanja, braća Smojver su se u listu strijelaca upisali s ukupno 6 golova (2+4), dok je Ćelić dvaput zatresao mrežu protivničkog vratara. Najefikasniji kod Karlovca bili su „veterani“, već spomenuti Dominik Smojver sa 4 gola i Ivan Bačić s isto toliko postignutih golova, od kojih 2 iz sedmerca.

Sljedeću pripremnu utakmicu Karlovac bi trebao odigrati 2. rujna u Bjelovaru protiv istoimenog domaćina. Naravno, ako im situacija s koronavirusom to dopusti.

SVAKA EUROPSKA UTAKMICA NOSI TESTIRANJE ZA 20.000 KUNA

EHF je poslao preporuke da se svaka momčad treba testirati uoči svake utakmice. To konkretno znači da se testirati treba 20 do 25 ljudi, pa ako se zna da su testiranja po cijeni 750 do 1.000 kuna, jasno je da je to za hrvatske klubovi koji su osigurali euro nastupe poput Gorice, Spačve ili Dubrave (pre)velik trošak. Veliki je i za Zagreb ako se zna da imaju 14 europskih nastupa, a već su testirani dvaput izvan te priče.

Tu će definitivno trebati pomoć države, jer bez nje to klubovi neće izdržati. Na primjer, ako Spačva do Skoplja umjesto busom za 12.000 kuna ide avionom iz Zagreba za 25.000 kuna, to je opet jeftinije od kombinacije bus-testiranje. Te stvari će se morati rješavati vrlo brzo, jer je EHF preporuke poslao u zadnji tren i sada čeka da u samo 10 dana sve provedu maksimalno. To košta klubove kojima treba pomoć države, barem ovim u europskim natjecanjima.

Zanimljivo je u preporukama vidjeti da svaki klub mora imati i službenog djelatnika za COVID-19, naravno liječnika, a to podrazumijeva dodatni trošak za klubove koji se brinu o transportu i testiranju svih ostalih službenih osoba na utakmicama koje slijede.

Foto: G. Tomičić/RM