RUKOMET

IZJAVE NAKON UTAKMICE: Karlovac je proslavio s rukometašicama. Dva boda se pišu, ona se pamte i najvažnija su

Karlovačka publika je dobro napunila dvoranu kraj Korane (2000 gledatelja), odzvanjalo je Hrvatska, Hrvatska …! Mi Hrvati! Mirno su mogli pratiti utakmicu bez previše uzbuđenja te nagraditi poneki ekstra potez igračica.

Izjave nakon utakmice:

NENAD ŠOŠTARIĆ, izbornik: Nama sada ostaje da u Cazinu potvrdimo ovo iz Karlovca

  • Najvažnije je bilo da smo se skupili nakon šest mjeseci, da smo usprkos svim problemima proširili kadar i da imamo dobar roster igračica. Na početku smo imali problema u obrani, ali kada smo to popravili utakmica je krenula pravcem kojim smo željeli. Grčka je slabija u obrani nego u napadu i to se vidjelo. Najvažnije je da smo dobili i da se da se nitko nije ozlijedio, idemo dalje s nadom da ćemo biti kompletniji u budućim utakmicama. Nije me iznenadio težak poraz BiH u Rumunjskoj. Rumunjska je ženska rukometna Bundesliga. Nama sada ostaje da u Cazinu potvrdimo ovo iz Karlovca.

STELA POSAVEC, najbolja igračica utakmice: Publika i atmosfera bili su odlični

  • Od početka smo nametnule svoju igru, sve smo dobile priliku, sve smo se pokazale, bitna nam je ta pobjeda za nastavak kvalifikacija. Pobijedile smo, možemo biti zadovoljne kao i publika koja nas je došla podržati. Publika je bila odlična, atmosfera je bila odlična. Kada imamo takvu publiku, kada imamo takav vjetar u leđa, odmah se ljepše i lakše igra.

TEA PIJEVIĆ, vratarka i kapetanica (prvi put): Rekla sam curama da mi ne daju puno posla na golu

  • Rekla sam curama da mi ne daju puno posla na golu. Dobro smo ušle u utakmicu, ne treba gledati na greške, važno je da smo sve igrale, a najbitnija su dva boda. Lijepo je saznanje da nas publika prati gdje god da igramo i to je velika stvar za ženski rukomet. Navijači su nam bili velika podrška, opet punimo dvorane, karlovačka publika mogla je otići zadovoljna nakon utakmice.

KATARINA PAVLOVIĆ, nepogrešiva sa 7 metara: Imamo dobru selekciju koja može odgovoriti i većim zahtjevima

  • To radim i inače, bilo je ok. Najvažnije je bilo da smo dobili utakmicu i da smo svi imali priliku pokazati se. Mislim da imamo dobru selekciju koja može odgovoriti i većim zahtjevima od ovoga, iako su Grkinje bile OK.

Foto: Silvijo Selman