RUKOMET

Izbornik Šoštarić najavio utakmicu za broncu, sraz protiv trostrukih europskih prvakinja danas od 15,30 sati uz prijenos na HTV-2

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija danas od 15,30 sati na Europskom prvenstvu u Danskoj kreće u borbu za brončanu medalju i to protiv domaćIna, a izbornik Nenad Šoštarić vjeruje u svoje igračice iako je svjestan da su Dankinje težak protivnik.

– Ova utakmica je ostvarenje snova, djevojke su izborile šansu da se bore za medalju. Igramo s jakim protivnikom, imaju puno šuteva iz vana, to je jaka skandinavska ekipa. U šahu su držali Norvešku u polufinalu. One će pokušati gurati u leđa i izmoriti nas, a mi ćemo naravno to pokušati zaustaviti. Vjerujem da će cure izvući zadnje atome snage i želimo ostaviti najbolji mogući dojam, želimo završiti ovo Prvenstvo s osmijehom na licu – kazao je Šoštarić.

Dankinje su trostruke europske prvakinje i dva su puta bile srebrne. Do sada su na Europskom prvenstvu, kao i Hrvatska, ostvarile pet pobjeda, uz dva poraza. Dobile su Sloveniju 30:23, Crnu Goru 28:19, a izgubile od Francuske 20:23. U drugom krugu pak bile su stopostotne. Pobijedile su Švedsku 24:22, Španjolsku 34:24 i Rusiju 30:23. Na kraju ih je u polufinalu zaustavila Norveška 27:24.

Inače, Hrvatska i Danska su do sada igrale četiri puta međusobno na europskim smotrama. Hrvatska je slavila samo jedanput: 2006. godine sa 26:22. Danska je dobila tri preostala susreta.

I reprezentativka Dejana Milosavljević zna da nju i njene suigračice čeka težak protivnik.
– Velika i teška utakmica je pred nama, znam da ćemo dati sve od sebe, a rezultat ćemo vidjeti. Moramo biti na visokoj razini, i vidjet ćemo kako će se posložiti. Mislim da nijedna od nas do sada nije igrala veliku utakmicu kao polufinale Europskog prvenstva i sve je to ostavilo trag na nama. Vjerujem da ćete se radovati zajedno s nama kakav god bio ishod, hvala vam na svemu – rekla je Milosavljević.

Larissa Kalaus smatra da treba zaboraviti poraz u polufinalu i okrenuti se borbi za broncu.
– Mislim da moramo zaboraviti izgubljeno polufinale i u potpunosti se fokusirati na utakmicu za medalju. Proslavili smo rođendan kapetanici Keti Ježić. Sve međusobno komentiramo da nismo ni svjesne koliko smo postigle i kad se vratimo kući, da ćemo vidjeti što smo napravile. Idemo dati sve od sebe, idemo po brončanu medalju. Nadamo se da ćemo ostvariti vaše i naše snove.

Izvor: HINA Foto: Ritzau Scanpix Denmark/REUTERS PIXSELL