RUKOMET

HUMANOST NA DJELU: Nikad nije kasno za učiniti dobra djela!

Iz Rukometnog kluba Dubovac pozivaju građane da dođu u što većem broju, kupnjom ulaznice podrže humanitarnu akciju, a također i podrže svoju momčad koja je odlično započela ovogodišnju prvenstvenu sezonu.

Listopad je bio mjesec borbe protiv raka dojke kada su se diljem Hrvatske organizirale brojne javnozdravstvene manifestacije kojima se željelo ukazati na važnost ranog otkrivanja raka dojke te odlaske na redovite dijagnostičke preglede.

Iako smo zašli u studeni to nikako ne znači da se i dalje ne mogu organizirati slične humanitarne akcije. Jednu takvu organizira RK Dubovac na subotnjoj koju igraju sa splitskom momčadi RK Balić-Metličić. Sav prihod od prodanih ulaznice s te utakmice donirat će se Udruzi Sve za nju. „Sve za nju“ je druga žena oboljelih i liječenih od raka, koja pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka.

  • Naš klub se želi uključiti i dati skromni doprinos toj humanitarnoj akciji, izraziti našu podršku hrabrim ženama u borbi protiv ove teške bolesti. Mislimo da je to najmanje što možemo učiniti kako bi dali podršku nastojanjima u rješavanju ove teške bolesti – kaže član Uprave RK Dubovac Matko Horvat, inicijator ove humanitarne akcije.

Prvenstvena utakmica 6. kola 1. Hrvatske rukometne lige južne skupine RK Dubovac i RK Balić-Metličić igra se u suboti, 4. studenoga 2023., u Školskoj sportskoj dvorani, s početkom u 17 sati.