RUKOMET

HRVATSKI RUKOMETNI SAVEZ: Karlovac je sve bliže luci spasa

Jedno veliko iznenađenje donijelo nam je 5. kolo Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak. Ribola Kaštela su pobijedila Trogir u dalmatinskom derbiju 26:25, i tako s 4 boda probudile nadu i djelomično uhvatile priključak s najugroženijim sastavima.

U tri ostala susreta, Karlovac je dobio Rudar, Gorica KTC, a Osijek i Dubrava odigrali su neodlučeno. Tako je sada, uz jedan susret koji se igra danas, nevjerojatna gužva i na vrhu i na dnu ljestvice.

Vodeći je Rudar, zatim slijede Gorica, KTC i Dubrava s po 15 bodova. S 14 bodova slijede ih Metković-Mehanika uz jedan susret manje i Trogir. Karlovac je sve bliže luci spasa, a za sada su najugroženiji Moslavina sa sedam bodova i susretom manje te Ribola Kaštela koja ima samo četiri boda.

U posljednjem susretu 4. kola Paket24 Premijer lige – Lige za prvaka, Sesvete su uvjerljivo pobijedile Varaždin 1930, 41:28 i sa 6 bodova izjednačile se s Nexeom na diobi drugog i trećeg mjesta na ljestvici. Varaždinci su pak, posljednji bez boda u Ligi za prvaka.

Nakon 4. kola Zagreb je i dalje stopostotan. Po jedan poraz imaju Sesvete i Nexe. Bjelin Spačva i Poreč su ostvarili po jednu pobjedu do sada, a na dnu je Varaždin 1930 bez bodova.

Foto: R. Fajt/Kaportal