RUKOMET

HRVATSKA SE VRAĆA KUĆI: Jedno su bile želje a, drugo je realnost

U zadnjoj utakmici druge faze po skupinama, na Svjetskom prvenstvu u Egiptu, Hrvatska je teško poražena od Danske 38:26 (17:15) te je ostala bez prolaska u četvrtfinale natjecanja.

Katar je otvorio šansu Hrvatskoj za prolazak u četvrtfinale, ali naši rukometaši su doživjeli debakl protiv Danske. Hrvatskoj je puno toga išlo u prilog uoči ključne utakmice, suparnik je osigurao prvo mjesto i nije trebao igrati s punom snagom, osim toga Danci su imali trovanje s hranom, a najbolji igrač Mikkel Hansen nije ni bio u sastavu, još u prvom dijelu ozlijedio im se i vratar Niklas Landin (poslije utakmice dobio nagradu IHF-a za najboljeg rukometaša na svijetu), ali sve to nije bilo dovoljno.

Moramo biti realni, Hrvatska nije zaslužila prolaz, jednostavno je bila loša, ponekad i katastrofalna, u svakom susretu previše je bilo crnih rupa, a protiv Danaca, pa makar oni bili drastično oslabljeni, one su kobne.

Danska će u četvrtfinalu igrati protiv Egipta, dok će Katar na noge Šveđanima. U preostala dva četvrtfinala sastaju se Španjolska i Norveška, te Francuska – Mađarska.

HRVATSKA – DANSKA 26-38 (15-17)
HRVATSKA: Pešić, Šego; Marić 6, Duvnjak 1, Horvat 2, Brozović, Karačić 5, Štrlek, Čupić 3, Musa, Mamić 2, Šebetić 1, Mandić 1, Jaganjac 2, Kević, Martinović 3.
DANSKA: Landin, M.Jacobssen; Moeller 1, E. Jacobssen 8, Zachariassen 4, Mensah 3, Larsen, Olsen, Hansen 3, Andersson 2, Nielsen 5, Holm 6, Gidsel, Saugstrup 3, Christensen 3, Hakl, Moelgard,
ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minuta, Danska 6 minuta.
SEDMERCI: Hrvatska 2/2, Danska 6/6
SUCI: Raluy i Sabroso (Španjolska)

Foto: HRS