RUKOMET

HRVATSKA – GRČKA: Rukometašice razgovarale s građanima i dijelile im ulaznice za utakmicu s Grčkom

Hrvatske rukometne reprezentativke su dan iskoristile za šetnju centrom grada i za druženje s Karlovčanima kojima su dijelili ulaznice za sutrašnju utakmicu s Grčkom. Uz kavu na otvorenom razgovor s građanima potrajalo je više od jednog sata.


„Kraljice šoka“ prvu utakmicu kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo 2024. godine igraju u srijedu, 11. listopada u 18 sati, protiv Grčke u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu.


Među onima koji su došli pozdraviti naše reprezentativke bili su i županica Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić kojima je kapetanica reprezentacije Katarina Ježić poklonila dres reprezentacije. Pozdraviti su ih došli i predsjednik Karlovačke sportske zajednice (KŠZ) Željko Šančić i glavni tajnik Marijeta Ćelić.

– Imamo kvalitetu i znanje koji nisu upitni, a što je potrebno da bi dobili prve dvije utakmice. Kod igračica postoji velika želja osigurati odlazak na Olimpijske igre, što je vrlo pozitivno – kazao je između ostaloga izbornik Nenad Šoštarić, koji će nakon Karlovca i Cazina kormilo reprezentacije prepustiti Vladimiru Canjugi, a on će preuzeti trenirati rukometaše Zagreba.

Dodao je da nisu kompletni, zbog ozljeda nedostaje nekoliko igračica, ali da će obradovati Karlovčane pobjedom.

– Očekujemo pobjedu protiv Grčke, nakon nje i BiH, a od Rumunjske očekujemo borbu za prvo mjesto u skupini – rekla je Sara Šenvald, igračica koprivničke Podravke, pozvavši sve da dođu na utakmicu.

Foto: Tomislav Klarić/RM