RUKOMET

FESTIVAL RUKOMETA: U Poreču su kadeti Karlovca igrali završnicu prvenstva, a treneri pohađali seminar

Festival rukometa jedinstvena je manifestacija u našem, ali i europskom sportu. U nešto manje od mjesec dana kroz grad sporta, kako obično volimo zvati Poreč, prošlo je gotovo 4000 rukometašica i rukometaša svih uzrasnih kategorija, rukometnih trenera, djelatnika i novinara.

Odigrane su završnice Kupa u obje seniorske konkurencije, ali i završnice mlađih dobnih uzrasta. U Poreču se u tih 30-tak dana odigralo 454 rukometne utakmice te ugošćene 132 ekipe iz cijele Hrvatske.

KADETIMA KARLOVCA 10. MJESTO

Na završnici kadetskog prvenstva Hrvatske u Poreču sudjelovalo 16 momčadi, koje su plasman izborile kroz ligaško natjecanje po regijama, a mladim Karlovčanima to je pošlo za rukom osvajanjem 2. mjesta u regiji 1. Na kraju su završili na 10. mjestu.

Rezultati ostvareni na završnici definitivno pokazuju da je regija 1, kroz koju su se mladi Karlovčani plasirali na završnicu, slabije kvalitete. Naime, od četiri kluba koja su iz te regije prošli na završnicu, Karlovac, Poreč i Trsat su osvojili posljednja mjesta u svojim skupinama, a Zamet pretposljednje. I to je sigurno još jedan problem za karlovačke kadete jer im tijekom sezone nedostaje jakih utakmica.

KARLOVČANI NA SEMINARU TRENERA

Nakon tri dana, 12 vrhunskih predavača i ukupno 10 predavanja, u Poreču je zaključen ovogodišnji 46. Središnji seminar trenera. Ove je godine je sudjelovao rekordan broj trenera iz cijele Hrvatske, njih oko 600. Seminar je zaključen okruglim stolom čija je tema bila Trendovi u razvoju rukometne igre. Između predavanja održana je kratka svečanost u kojoj su posebna priznanja dobili Željka Jaklinović-Fressl, Pero Markov i Darko Međimorec.

Na seminaru trenera iz RK Š.R. Karlovac bili su: Dražen Keča, Danijel Grbačić, Zlatko Grčić, Kristina Vuković, Antonija Fištrović, Goran Ivković, Ivica Ljubić, Ivan Rukavina i Miloš Đanković.

VRHUNAC FESTIVALA

Vrhunac Festivala bila je završnicom Kupa u obje seniorske konkurencije, ali i završnice mlađih dobnih uzrasta. Rukometaši PPD Zagreba po 29. put su osvojili dvostruku krunu u domaćim natjecanjima, a nedavno osvojenom 31. naslovu prvaka Hrvatske, tomu su dodali 29. trijumf u domaćem Kupu pobijedivši Trogir s 35:17 (19:6).

Odigrano je finale ženskog rukometnog kupa, a u njemu su se susrele dvije najjače domaće ekipe, Lokomotiva i Podravka. Bila je to prilika Podravci za revanš, budući da je prije koji tjedan Lokomotiva došla do naslova hrvatskih prvakinja. Podravka je uspjela slaviti na koncu rezultatom 26:20 i tako doći do svoje čak 25. titule pobjednica hrvatskog kupa.

Netom iza toga trener Lokomotive Nenad Šoštarić najavio je mogući odlazak s klupe hrvatskog prvaka Lokomotive nakon poraza u finalu Kupa od Podravke Vegete.

  • Više nemam snage osmi put slagati ekipu. Moram sjesti i razmisliti, htio bih još tih par godina raditi pravi, vrhunski rukomet, i imati nekakvu svoju zadovoljštinu. Uložio sam strašno puno u ovaj klub, u posljednjih šest-sedam godina ostvarili smo enormne rezultate, dva Kupa, dva prvenstva i Challenge kup, i vrijeme je da malo razmišljam i o sebi. rekao je Nenad Šoštarić poslije finala.

Dugo se nije čekalo na novog stratega. Ugledni rukometni stručnjak Ivica Obrvan preuzet će Podravku Vegetu na početku priprema za sljedeću sezonu. Neslužbena informacija iz više pouzdanih izvora govori da je sve riješeno i dogovoreno, čeka se samo službena objava koja bi trebala uslijediti uskoro.

Foto: HRK Karlovac facebook