RUKOMET

EUROPSKO PRVENSTVO: Što čeka Hrvatsku u nastavku prvenstva?

Hrvatsku čekaju dva na papiru lakša susreta u grupi protiv Austrije i Rumunjske. Prvo nas čeka Austrija u nedjelju 14. siječnja u 20.30 sati, dok dva dana kasnije igramo protiv Rumunjske.

Gotovo sigurno nas čekaju Njemačka i Francuska iz grupe A, dok je teško predvidjeti tko će iz grupe C doći u Köln. U toj grupi su Mađarska, Crna Gora, Island i Srbija. Iz te grupe sa šest reprezentacija, dvije najbolje prolaze u polufinale, dok treća momčad igra utakmicu za peto mjesto.

Ništa još nije sigurno, a jedna stvar mogla bi biti ključna. Dugačak je put do željenog cilja, ali otvorenje je pokazalo da se nikoga ne treba strašiti.

Hrvatska je u prvom kolu Europskog prvenstva razbila Španjolsku rezultatom 39:29. Ova pobjeda je veliki zalog za nastavak turnira, no daleko od toga da nam ona išta osigurava. Sada nas čekaju dva na papiru lakša susreta u grupi protiv Austrije i Rumunjske. Prvo nas čeka Austrija u nedjelju 14.1., dok dva dana kasnije igramo protiv Rumunjske. U tim utakmicama je bitno ući bez opuštanja i s dvije pobjede osigurati dva boda u idućoj grupi. Gol razlika bi mogla igrati ključnu ulogu zbog potencijalnih “trokuta” te je utoliko važnije što je Hrvatska došla do toliko uvjerljivog slavlja.

Izvor: SN Foto: Ante Čizmić/Cropix