RUKOMET

DRUGA LIGA ZAPAD: Očekivana pobjeda karlovačkih rukometašica

RK Škola rukometa Karlovac je u Svetoj Nedelji igrala zaostalu utakmicu 16. kola 2. Hrvatske rukometne lige zapadna skupina s domaćom RK Slogom. Susret je završen pobjedom ekipe trenera Dražena Keče s rezultatom s 37:22 (19:8).

Pobjeda Karlovčanki bila je zaslužena ali i očekivana s obzirom na to da je Sloga posljednja na ljestvici bez do sada osvojenog boda. Svaki drugi rezultat osim pobjede karlovačke ekipe bio bi veliko iznenađenje.

Kod Karlovčanki najefikasnija bila je Marija Kusanić s 10 postignutih golova, a Petra Medved je postigla 6 golova.

Za RK Š. R. Karlovac igrale su: Stepić 5, Kusanić 10, Goršić 4, Razumić 5, Krznarić, Nose 4, Perković, Papić 2, Tarabić 1, Medved 6, Keča i Jurišić.

Karlovačke rukometašice su prije 18. kola koje igraju u subotu u Umagu (16 sati) u dvorani koja nosi ime „Juraj Radovčić“, na sedmom mjestu na ljestvici sa 16 bodova.


I još jedna zanimljivost a poveznica karlovačkog i umaškog rukometa je Juraj Radovčić. Ime je to rukometnog entuzijasta, pregalaca, pokretača i (ko)autora velikih rukometnih uspjeha. Njegove tragove u rukometnom sportu u proteklih 70 godina, koje je ostavio diljem Hrvatske kao osnivač rukometnih kolektiva u Zagrebu, Čakovcu, Crikvenici, Selcu, a između ostalih i u Karlovcu.


Foto: Silvijo Selman