RUKOMET

DRAŽEN KEČA: ‘Dao bih solidnu četvorku, za neki veći iskorak trebalo bi više uložiti’

Domaći dvoboj posljednjeg kola 2. Hrvatske rukometne lige Zapad, s pretposljednjom ekipom RK Arene iz Pule, rukometašice Škole rukometa Karlovac završile su glatkom i sigurnom pobjedom od sedam golova razlike (28:21).

Ovime je okončana ovogodišnja, zbog pandemije koronavirusa turbulentna sezonu, u 2. HRL zapadne skupine koju su Igračice trenera Dražena Keče završile u zlatnoj sredini prvenstvene ljestvice. Možemo zaključiti kako su relativno uspješno odigrale sezonu i što je itekako važno stekle su potrebno iskustvo za nadolazeću sezonu u kojoj možemo očekivati bolji plasman. Karlovačka publika to od njih očekuje, kao što željno očekuje i povratak na tribine.

Ali, o protekloj prvenstvenoj sezoni u blic intervjuu za KAŠ zapitali smo trenera Dražena Keču.

Kakvu bi ocjenu dao svojoj ekipi?
– Imamo mladu i još uvijek neiskusnu ekipu i u skladu s tim bih i dao ocjenu. Dakle, što se tiče ocjene za ovu sezonu dao bih solidnu četvorku, vrlo dobar.

Da li je moglo bolje?
-Naravno da uvijek može bolje. Obzirom na nekoliko povreda i izolacija koje su nam razbijale ritam treninga na kraju sam zadovoljan. Vjerujem da bi bilo bolje da smo igrali u kontinuitetu. Nažalost, ova prvenstvena sezona bila je takva kaka je bila. Nadamo se da se više neće ponoviti.

Što dalje?
-Za sada nastavljamo sa treninzima još neko vrijeme da ne bude preduga pauza pa onda slijedi odmor i najvjerojatnije okupljanje u kolovozu. Sve ovisi o tome kad će početi jesenska natjecateljska sezona.

Gdje su najveći problemi i kako ih riješiti?
-Ne bih rekao da ima nekih velikih problema. Ako ih moram navesti rekao bih možda ponekad neredovitost treniranja. No, neke igračice rade, studiraju, tu je i srednja škola … Nije do njih jer one doslovno sve svoje slobodno vrijeme provode uz klub, dolaze na trening, igraju … To cijenim.

Za kraj, kakva je perspektiva ženskog rukometa?
-Što se tiče perspektive ona je tu, a za neki veći iskorak sigurno bi trebalo više uložiti. E sad, i sam znaš koji su tu problemi prisutni. Slično kao i u svim ostalim karlovačkim sportovima, nema tu neke velike razlike. Eto, snalazimo se kako znamo do nekih boljih vremena – kaže Dražen Keča.