RUKOMET

DOKVALIFIKACIJE: Karlovac igra s Metković Mehanikom, prva utakmica igra se u Karlovcu

U Poreču je izvučen ždrijeb dodatnih kvalifikacija za Paket24 Premijer ligu. U prvoj utakmici HRK Karlovac u subotu 28. svibnja na parketu dvorane kraj Korane igra s Metković Mehanikom. Uzvrat je za tjedan dana u Metkoviću. U drugom susretu sastaju se Umag i križevački KTC. Prva utakmica igra se u subotu u Umagu a uzvrat za tjedan dana u Križevcima.

Nećemo unaprijed otpisati momčad trenerice Tanje Rašić ali možemo zaključiti da bi lakši ždrijeb bio da su karlovački rukometaši izvukli KTC. No, sad možemo samo žaliti što se HRK Karlovac doveo u ovakvu situaciju a imaju kvalitetu bolju od nekih drugih premijerligaša i imali su priliku lagodno osigurati ostanak u društvu najboljih hrvatskih rukometnih klubova. Zašto nisu pokazat će analiza. Sad je najbitnije da se u miru i tišini u naredna dva tjedna pripreme za prvi kvalifikacijski susret.

KADETI (U17) PRETPOSLJEDNJI

U sklopu Festivala rukometa koji se od srijede održava u Poreču odigrana je i završnica kadetskog prvenstva Hrvatske na kojem su nastupili i kadeti HRK Karlovac (U17) koje trenira Tatjana Rašić, ujedno i trenerica seniorke momčadi. Na završnicu se plasiralo 16 momčadi gdje su ekipe bile raspoređene u četiri skupine. Karlovčanima su se na završnicu državnog prvenstva plasirali nakon što su osvojili 3. mjesta u ligi Regije 1.

Nakon ovog “uspjeha” trebalo bi se i zapitati gdje je nestala kvaliteta rada s mladim rukometašima, odnosno o stručnom radu u karlovačkoj školi rukometa čiji se rad odvija se pod nadzorom “alfe i omege” škole Miloša Đankovića a što zdušno podržavaju pojedinci. Većina ih je ovih dana na trenerskom seminaru u Poreču gdje su valjda nešto naučili kako se u buduće ne bi ponavljali slični “uspjesi”.

Nakon pet dana cjelodnevnog i gustog rasporeda Završnice za hrvatske rukometaše do 17. godina, poznat je konačan poredak. Zlatno odličje osvojila je momčad Rudara, srebro ide u Sesvete, dok broncu oko vrata odnose rukometaši Maksimir Pastele.

Mlade nade karlovačkog rukometa zauzele su pretposljednje 15. mjesto. Karlovačka momčad zabilježila je sva tri poraza u svojoj grupi – od Varaždina 1930 (25:18), zagrebačkog Maksimira Pastele (30:24) te BM 07 iz Splita (25:19) zauzevši posljednje 4. mjesto u grupi. U razigravanju od 9. do 16. mjesta izgubili su od Čakovca (22:20) i Ribole Kaštele (25:23). Utakmicu s Metkovićem Mehanikom za 15. mjesto pobijedili su rezultatom 27:17.