RUKOMET

Dobrom igrom Karlovac nadigrao premijerligaša Umag, u petak im dolazi riječki Zamet

Karlovački prvoligaš odigrao je prijateljsku-trening utakmicu sa istarskim premijerligašem RK Umag. Nakon vrlo dobre igre domaće momčadi Karlovčani su zabilježili pobjedu od pet golova razlike 30:25 (18:12).

Za Karlovac su nastupili: vratari Radočaj, Glumac i Domjančić, Horvat 1, Domagoj Smojver 5, Capan 1, Begić 1, Janjanin, Bosiljevac 1, Frketić 1, Baršić, Bačić 8 (1), Hrvojević 2, Mrljak 3, Crnković 1, Magdić 1, Dominik Smojver 5, Čavlović i Makarun.

Gotovo svi igrači Karlovca upisali su se u listu strijelaca a priliku za igru dobile su i tzv. rezerve. Karlovac je tijekom svih 60 minuta imao sigurno vodstvo tako da Umažani nisu niti jednom došli u priliku ugroziti pobjedu Karlovca. Već nakon par sličnih pripremnih utakmica može se vidjeti da momčad poprima fizionomiju, da ima glavu i rep, a povratak braće Smojver demantira sve one koji su mislili da oni nisu pojačanje. Dapače, momčadi je trebao netko tko će mlade povući prema naprijed, a to bi se moglo reći da su Smojveri i Ivan Bačić. Ovoga puta se „potrefilo“ i da je vratar obranio nešto više pa je i to bio dodatni stimulans kompletnoj momčadi.

Još je desetak dana do početka prvenstva (26./27. rujan) a novu prijateljsku utakmicu igraju u petak od 19 sati će u Školskoj sportskoj dvorani gdje im dolazi riječki Zamet, još jedan član Premijer lige.

Raspored ovogodišnjeg prvenstva 1. Hrvatske rukometne lige južne skupine je isti kao i prošlogodišnji. U 1. kolu Karlovac dočekuje Senj, drugom odlazi u Labin, trećem ugošćuje Trogir …

Foto: B. Obradović/HRK